FacebookTwitterInstagramYoutube
Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida
Veure tota la programació
Programació > 2019 > Teatre

La pell escrita

La pell escrita


ESPECTACLE ANUL.LAT
Espectacle anul·lat per causes alienes al Teatre Municipal de l'Escorxador. Disculpeu les molèsties.

Durada: 1 h

Sinopsi:

Una dona transgènere que conserva la seva consciència més enllà de la mort i observa com el seu cos encara és perseguit pels qui no l'accepten. Un monòleg teatral que parla de la lluita per ser un mateix i els costos de fer-ho, i que s’erigeix en metàfora de la lluita que tots mantenim per ser acceptats i percebuts tal com nosaltres ens acceptem i percebem.

En la majoria de països del món, encara avui, les persones transgènere són perseguides, vexades, atacades, assassinades. En alguns altres països, la seva situació és millor, però encara la seva condició és poc coneguda i, encara menys, entesa. I allò que no s’entén, sovint mou a l’odi, a la “fòbia”.
En els últims anys les persones transgènere han aconseguit fer-se més visibles, de manera semblant a com dècades enrere es va desenvolupar la lluita pels drets de les persones homosexuals.
En reacció a aquesta visibilitat i a una “relativa normalització” de l’homosexualitat han repuntat els atacs homòfobs i contra el col·lectiu LGTBI.
Malgrat tot, les reivindicacions d’aquest col·lectiu es fan més i més presents i els mitjans els van donant veu cada vegada més: en reportatges (TV3 va ser pionera amb un 30 minuts sobre nens transgènere), en cinema (La noia danesa, 2015), en sèries de TV (la sèrie Transparent, o l’aparició de personatges transgènere en sèries d’audiència multitudinària com Modern Family o Orange is the new Black, o fins a tot al Merlí de TV3
Per tot plegat pensem que al moment actual hi ha un públic molt receptiu per a la proposta del nostre espectacle, que tracta la temàtica transgènere en clau poètica sense defugir la intensitat ni l’emoció.


Fitxa artística:

Direcció: Manel Dueso
Autoria: Manel Bonany
Interpretació: Míriam Marcet
Coreografia: Vero Cendoya
Espai sonor: Bárbara Granados
Disseny vestuari: Mercè Lucchetti
Disseny il·luminació: Carles Borràs

Amb el suport de:

Cultura
Ajuntament de Lleida

© 2019 Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida C. de Lluís Companys s/n - 25003  -  Tel. 973 279 356  -   teatre@paeria.cat
Avís legal i política de privacitat  |  RSS