FacebookTwitterInstagramYoutube
Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida
Veure tota la programació
Programació > 2021 > Teatre

Solitud a Stromboli

Nurosfera


Sala 1

Dissabte, 17 d'abril - 20.00 h
 


Preus: 6,00 € reduïda, 10,00 € general

Durada: 1 h

Sinopsi:

Conferència teatral sobre la gran novel·la de Víctor Català i la mítica pel·lícula de Roberto Rossellini.

La Dra. Nela Simari, una distingida experta en el camp de la literatura comparada, ha estat convidada a impartir la conferència inaugural d'un congrés internacional sobre cinema europeu. La conferència, que a més vol ser un homenatge a un catedràtic desaparegut recentment, ofereix una anàlisi comparada entre la gran novel·la de Víctor Català i l'emblemàtica pel·lícula de Roberto Rossellini, amb què es considera que comença el cinema modern. La Dra. Simari té un repte important: demostrar la influència cabdal i no reconeguda que Català va exercir sobre el cineasta italià en la seua obra mestra. Ara bé, a mesura que avança la ponència, es fa palès un desafiament més personal: tornar a obrir ferides del passat, des de la mirada del present. 
Inspirada lliurement en un estudi de Rosa Delor, Núria Casado Gual ens presenta aquesta peculiar "lliçó magistral", que no només ens endinsa en els universos paral·lels de Solitud i Stromboli, sinó que, a més, ens convida a reflexionar sobre el concepte d'autoria, el mateix fet creatiu, i sobretot, sobre qui surt a la llum i qui roman a l'ombra en el complex relat de la Història.

FET A LLEIDA


Fitxa artística:

Dramatúrgia: Núria Casado (inspirada lliurement en un estudi de Rosa Delor)
Direcció: Imma Colomer
Interpretació: Fina Rius
Disseny visual: Òscar Sánchez H.
Producció: Nurosfera


Més informació:
http://www.nurosfera.com/

Amb el suport de:

Cultura
Ajuntament de Lleida

© 2021 Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida C. de Lluís Companys s/n - 25003  -  Tel. 973 279 356  -   teatre@paeria.cat
Avís legal i política de privacitat  |  RSS