FacebookTwitterInstagramYoutube
Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida
Veure tota la programació

Notícies

Exhaurides les entrades per al concert d'Ainhoa Arteta i l'OCM a l'Auditori Enric Granados

17/04/2019

Actuació inèdita de la coneguda soprano que per primera vegada acturarà a Lleida acompanyada per la orquestra 

El concert que oferirà Ainhoa Arteta el proper 27 d'abril a l'Auditori Municipal Enric Granados acompanyada de l'Orquestra Simfònica Camera Musicae ha penjat el cartell de complet. I és que la coneguda soprano ha exhaurit totes les entrades per a aquesta actuació inèdita, ja que per primera vegada actuarà a Lleida acompanyada per una orquestra. 

Arteta protagonitzarà un concert que inclourà la interpretació dels Vier Letztete Lieder 'Les quatre últimes cançons' de Richard Struss. Per obrir aquet segon concert, l'orquestra interpretarà l'Obertura Egnom de Beethoven. El concert finalitzarà amb la interpretació de la Simfonia núm. 2 de Shuman. 

Aquest concert s'emmarca dins de la programació de LaTemporada Lleida.  

Més de 200 alumnes d'eduació infantil i primaria participen en la 26a Mostra de Teatre Escolar

11/04/2019

Aquesta setmana s'han representat al Teatre Municipal de l'Escorxador les obres preparades pels 15 grups de diferents centres educatius de la ciutat, que han realitzat tallers de teatre durant el curs escolar

 

Mésde 200 alumnes d'eduació infantil i primària han participat en la 26a Mostra de Teatre Escolar, que cada curs organitza La Regidoria d'Educació dins el Pla Educatiu d'Entorn com a activitat en horari extraescolar. Des de dilluns i fins avui, els diferents grups han representat al Teatre Municipal de l'Escorxador les seves propostes, d'entre 15 i 25 minuts, de temàtiques lliures i variables. La regidoria Rosa M. Salmerón ha assistit a l'últim dia de representacions i ha felicitat els actors i actrius que han mostrat les seves dots artístiques sobre l'escenari. 

Enguany han estat 15 grups de teatre provinents dels centres educatius: Pinyana,  Francesco Tonucci, Pardinyes, Joc de la Bola, Antoni Bergós, Sant Jaume, Santa Maria de Gardeny, Riu Segre, Joan Maragall, Josep Mañé i Gavaldá de Raimat, Camps Elisis, Magraners, Ciutat Jardí i Princep de ViaNA. Hi han assitit com a espectadors alumnes, mestres i families.

Enguany els tallers als diferents centres han estat encapçalats per professors de l'Aula Municipal de Teatre de Lleida, d'Agipa, d'Art&Shock i monitors de les AMPSs de les escoles Riu Segre i Camps Elisis. Amb el cicle de representacions de la Mostra de Teatre es pretén: 

- Ques els alumnes puguin veure recompensat el seu esforç de tot un curs  amb el reconixement dels espectadors que assiteixen a les representacions. 

- Possibilitar que els nens i les nenes surtin de la seva escola on realitzen els tallers de teatre i puguin presentar el seu treball escènic a espectador de la pròpia escola i d'altres centres educatius.

- Fomentar la participació activa de l'alumnat en activitats fora de l'entorn de la seva pròpia  escola, tant com a actors con a espectadors teatrals. 

- Impulsar la interrelació entre diferents centres educatius 

 

El programa d'aquest curs ha estat el següent: 

Dilluns dia 8:

- Pinyana: ''Talent show''. Porfessores: Laia Zuriguel. M. Àngels López i Patricia de Haro. 

- Francesco Tonucci: ''Escola de màgia''. Professora: Maricel Cano. 

- Pardinyes: ''Superherois''. Professora: Maricel Cano.

- Joc de la Bola: ''Tal faràs, tal trobaràs?''. Professora: Verònica Castro. 

Dimarts dia 9: 

- Antoni Bergós: ''Somnis''. Professora: Verònica Castro.

- Sant Jaume: ''L'intercanvi''. Professora: Verònica Castro. 

Dimecres dia 10: 

- Josep Mañe i Gavaldà (Raimat): ''Cucumaluka, l'illa perduda''. Professora: Consol González. 

- Santa Maria de Gardeny: ''Tea time''. Professora: Verònica Castro. 

- San Msaria de Gardeny: ''Sons del record''. Professora: Verònica Castro. 

- Riu Segre: ''Jocdramàtic''. Professores: Lola Lijarcio i Gemma Sánchez 

- Joan Maragall: ''Empatiajuganera''. Professora: Paula de Bustos. 

Dijous dia 11:

- Camps Elisis: ''Stop bullyng''. Professora: Joanna Kizielewicz. 

- Magraners: ''El poder de l'univers''. Professora: Marina Domingo. 

- Ciutat Jardí: ''Princesses on holiday!''. Professores: Alba López i Roser Plasència. 

- Princep de Viana: ''El jardí de flaira-nas''. Professora: Verònica Castro. 

 

Suspès l’espectacle “Déjà vu” previst per al 13 abril 2019 a l’Escorxador

09/04/2019

Per lesió i baixa médica de l'intèrpret, Manolo Alcántara 

 L'espectacle 'Déjà vu' que s'havia de representar el 13 d'abril al Teatre Municipal de l'Escorxador s'ha suspès a causa de la lesió i baixa mèdiaca de l'intèrpret, Manolo Alcántara. 

A partir d'avui es farà la devolució de l'entrada a les persones que l'havien comprat. 

Suspès l’espectacle “La pell escrita” previst per al 12 abril 2019 a l’Escorxador

09/04/2019

Per causes alienes a l'Ajuntament de Lleida i LaTemporada

 

L'espectacle ''La pell escrita'' que s'havia de representar el 12 d'abril al Teatre Municipal de l'Escorxador s'ha suspès per causes alienes a l'Ajuntament de Lleida i LaTemporada  

Cinc companyies lleidatanes porten les seues creacions a la 30a Mostra de Igualada

04/04/2019

La Baldufa, amb 'Bye, Bye, Confetti', estrenada el passat gener al Teatre de la Llotja de Lleida; Campi Qui Pugui Produccions amb 'Asteroid', estrenada a FiraTàrrega 2018; JAM amb l'espectacle 'Hats', també programat aquesta temporada a Lleida, al Teatre Municipal de l'Escorxador; la instal·lació de jocs 'Xics del Xurruc' de Tombs Creatius; i els hipopòtams 'Hippos', de Zum Zum Teatre, que també es van estrenar la passada edició de FiraTàrrega 

 

Cinc compayies lleidatanes porten les seues creacions a la 30a Mostra d'Igualada, que s'inagura aquest dijous, 4 d'abril,  i que se celebra fins diumenge, 7 d'abril.

La Baldufa, amb la peça Bye, bye, Confetti', estrenada el passat gener al Teatre de la Llotja de Lleida; Campi Qui Pugui Produccions amb Asteroid, una proposta de  carrer estrenada  a FiraTàrrega2018; JAM amb l'espectacle Hats, també programat aquesta temporada a Lleida, al Teatre Municipal de l'Escorxador; la instal·lació de jocs Xics del Xurrac de Tombs Creatius; i els hipopòtams Hippos, de Zum Zum Teatre, que també es van estrenar la passada edició de FiraTàrrega, són les cinc propostes lleidatanes presents al mercat de les arts escèniques infantils i juvenils més important de Catalunya. 

En el seu 30è aniversari la Mostra reivindica la cultura com a font d'aliment imprescindible per crèixer com a persones de la mà de l'eslògan ''Espectacles que et fan créixer''. Enguany la Mostra Igualada reuneix 55 companyies en un total de 114 representacións. D'aquestes companyies, 39 són de Catalunya, 11 de la resta de l'Estat i 5 internacionals. Dels 55 espectacle que es podran veure, hi haurà 20 estrenes: 12 absolutes i 8 a Catalunya. La Mostra tindrà 18 espais, 11 de sala i 7 de carrer, a més de 3 itinerants, entre els quals un recorregut al costat del riu Anoia. 

Una nova generació analitza la memòria històrica a “Los bancos regalan sandwicheras y chorizos”

29/03/2019

La companyia José y sus Hermanas porta avui, a les 21 h, al Teatre Municipal de l'Escorxador aquest espectacle que s’enfronta al sentiment dels joves davant els rastres del franquisme


Prèviament, l’actriu lleidatana Aitana Giralt llegirà el missatge en commemoració al Dia Mundial del Teatre que enguany ha escrit el dramaturg cubà Carlos Celdrán
 
El Teatre Municipal de l'Escorxador acull avui, 29 de març, a les 21.00 hores l’obra ‘Los bancos regalan sandwicheras y chorizos’ produïda per la companyia de teatre José y sus Hermanas. Es tracta d’un espectacle col·lectiu que mostra els sentiments d’una nova generació davant els rastres del franquisme. Prèviament, LaTemporada Lleida ha programat la lectura, a càrrec de l’actriu lleidatana Aitana Giralt, del missatge en commemoració al Dia Mundial del Teatre 2019, escrit enguany pel dramaturg cubà Carlos Celdrán.

‘Los bancos regalan sandwicheras y chorizos’ és una obra carregada de joventut, de música, que lluita contra la impotència a la que els aboca aquesta societat i els seus dirigents; qui som i com vivim després de quaranta anys de Dictadura a Espanya. Quin és el sentiment dels joves davant els rastres del franquisme? Una nova generació davant el repte d’analitzar la memòria històrica d’aquest país. Estructures polítiques, arquitectòniques, històriques, lingüístiques, mentals, emocionals i, fins i tot, filosòfiques.

Tota la informació i venda d’entrades al web de la LaTemporada. 
 
 
Crítiques de 'Los bancos regalan sandwicheras y chorizos':
 
''Es tracta d’un divertit preludi, gens banal, per parlar de com determinats relats i/o símbols poden encotillar les nostres maneres de fer i actuar; es tracta, també, d’una manera d’explicar com un vestit fet a mida per a un determinat moment esdevé una nosa ridícula anys més tard'', Iolanda G. Madariaga. 

''Els joves de la companyia José y sus hermanas han fet una cara a cara amb el franquisme i, després d’analitzar les conseqüències del règim, han arribat a la conclusió que calia pujar a l’escenari “el rastre” de la dictadura, de la transició i de la cicatriu silenciada que encara es manté oberta'', Núria Cañamares, periodista d'Arts escèniques. 
 
''La posada en escena és simple però efectiva. El espectácle aconsegueix en determinats moments integrar al públic mentres que altres juguen ambla poetica i realitzan tot un exercici de emocions i de tocar la fibra. El segon quadre és per a emmarcar, preciosista fins a dir basta i entre les paraules de Lorca i ''la sandgre vessada pels cossos'', la fibra, la pell, i, sobretot, els pèls de punta'', Eliza Díez, periodista del Blog Butaques i somnis. Promoció 2x1 per a cinc espectacles de LaTemporada Lleida per commemorar el Dia Mundial del Teatre

26/03/2019

Es podran comprar entrades exclusivament a les taquilles del Teatre Municipal de l'Escorxador i Teatre de la Llotja només demà, 27 de març, coincidint amb aquesta celebració 

LaTemporada Lleida activa només demà, 27 de març, la promoció 2x1 per la compra d'entrades exclusivamente a les taquilles del Teatre Municipal de l'Escorxador i del Teatre de la Llotja per als propers 5 espectacles de programació municpals fins a l'abril.  Aquesta oferta és exclusiva per la compra mínima de dues entrades per al mateix espectacle a les taquilles dels dos equipaments municpals. 

Així, els espectacles que s'emmarquen dins d'aquesta  promoció són:

'Los bancos regalan sandwicheras y chorizos' - Divendres, 29 de març  a les 21h al Teatre Municipal de l'Escorxador 

'El Llibertí' - Diumenge, 7 d'abril a les 19h al Teatre de la Llotja 

'Déjà vu' - Dissabte, 13 d'abril a les 19h al Teatre Municipal  de l'Escorxador 

'Concerto a tempo d'umore' - Diumenge, 14 d'abril a les 19h al Teatre de la Llotja

'Qui ets?' - Dissabte, 27 d'abril a les 20.30h al Teatre Municipal de l'Escorxador 

LaTemporada Lleida també ha programat la lectura del missatge en commemoració al Dia Mundial del Teatre 2019, escrit enguany pel dramaturg cubà Carlos Celdrán. Així, prèviament a la representació de l'obra 'Los bancos regala sandwicheras y chorizos', que serà divendres 29 de març, a les 21.00 hores, al Teatre Municipal de l'Escorxador, l'actriu lleidatana Aitana Giralt serà l'encarregada de llegir el text. 

LaTemporada Lleida celebra el Dia Mundial del Teatre amb la promoció 2x1 per als espectacles programts fins a l'abril

25/03/2019

Oferta exclusiva per la compra d'entrades només del 27 de març a les taquilles del Teatre Municipal de l'Escorxador i del Teatre de la Llotja

Divendres 29 de març, prèviament a la representació de l'obra 'Los bancos regalan sandwicheras y chorizos', l'actriu lleidatana Aitana Giralt llegirà el missatge en commemoració d'aquest dia que enguany ha escrit el dramaturg cubà Carlos Celdrán

LaTemporada Lleida llança una promoció de 2x1 per a tots els espectacles programats fins a l'abril, coincidint amb el Dia Mundial del Teatre que se celebra el proper 27 de març, tal i com va establir la UNESCO l'any 1962.

Aquesta oferta és exclusiva per la compra mínima de dues entrades per al mateix expectacle només el dia 27 de març a les taquilles del Teatre Municipal de l'Escorxador i el Teatre de la Llotja

Dates i funcions fins a l'abril

'Los bancos regalan sandwicheras y chorizos' - Divendres, 29 de març a les 21.00 h al Teatre Municipal de l'Escorxador

'El Llibertí' - Diumenge, 7 d'abril a les 19.00 al Teatre de la Llotja

'Déjà vu'- Dissabte, 13 d'abril a les 19.00 h al Teatre Municipal de l'Escorxador 

'Concerto a tempo d'umore' - Diumenge, 14 d'abril a les 19.00 h al Teatre de la Llotja 

'Qui ets' - Dissabte, 27 d'abril a les 20.30 al Teatre Municipal de l'Escorxador 

Commemoració Dia Mundial del Teatre

En aquest sentit, LaTemporada Lleida també ha programat la lectura del misssatge en commemoració al Dia Mundial del Teatre 2019, escrit enguany pel dramaturg cubà Carlos Celdrán. 

Així, prèviament a la representació de l'obra 'Los bancos regalan sandwicheras y chorizcos', que serà divendres 29 de març, a les 21.00 hores, al Teatre Municipal de l'Escorxador, l'actriu lleidatana Aitana Giralt serà l'encarregada de llegir el text.   

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Amb el suport de:

Cultura
Ajuntament de Lleida

© 2019 Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida C. de Lluís Companys s/n - 25003  -  Tel. 973 279 356  -   teatre@paeria.cat
Avís legal i política de privacitat  |  RSS