FacebookTwitterInstagramYoutube
Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida
Veure tota la programació

Notícies

Dansa, música, òpera i teatre, propostes de LaTemporada Lleida per a aquesta setmana

09/11/2021

La programació de tardor de LaTemporada Lleida d’aquesta setmana porta a la ciutat dansa, música, òpera i teatre. Així, el Teatre Municipal de l’Escorxador acull una nova sessió dels Escorxadijous amb “Crisàlida” i dissabte, amb “Travy”. Pedro Pardo Trios actuarà aquest dijous a l’Auditori i “El barbero de Sevilla”, l’òpera bufa més famosa de la història, diumenge al Teatre de la Llotja.

Escorxadijous amb “Crisàlida” d’Antes Collado

Aquest dijous, 4 de novembre, a les 21.00 hores, Antes Collado presenta “Crisálida”, una peça de dansa híbrida on el públic es trobarà amb un imperatiu: oblidar-nos de nosaltres mateixos, del nostre món, per poder crear una forma fulgurant. Davant la mirada d’un públic testimoni, crear un espai heterotòpic, interior i exterior, on poder pensar com viure els nostres cossos, com recordar l’única cosa que és immutable en la nostra existència: la capacitat per generar noves maneres de viure malgrat que, racionalment, culturalment, semblin abocades al més previsible fracàs.

Pedro Pardo com a compositor de cambra, una vessant més íntima

Dijous, també, a les 20.00 hores, l’Auditori Municipal Enric Granados acull l’actuació de Pedro Pardo Trios amb OSVA Ensemble, en què el públic coneixerà el pianista com a compositor de cambra en la seva vessant més íntima.

Victoria de los Ángeles és, sens dubte, una referència mundial del Lied, un format on la música i el text es relacionen com la veu i el piano. Els solistes de l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles, Laia Pujolassos i Ferran Bardolet, juntament amb la soprano Irene Mas Salom interpretaran les quatre cançons que en Pedro Pardo va compondre a partir dels poemes de la Victòria. El concert, el completarà la interpretació d’un altre trio, en aquest cas, el primer per a violí, violoncel i piano que compon el director de l’OSVA i que representa un complement perfecte per a les cançons de la segona part.

Programa

Trio (P. Pardo); Quatre cançons (V. de los Ángeles / P. Pardo)

“Travy”, la suma d’una llarga trajectòria d’una nissaga teatral

Dissabte, 5 de novembre, a les 20.00 hores, arriba al Teatre Municipal de l’Escorxador “Travy”, de Pau Matas i Oriol Pla. Actors fills d’actors: sagues i famílies que traspassen l’ofici i el coneixement de les arts de l’escena.

Oriol Pla s’estrena com a director amb aquesta obra que compta amb un repartiment 100% familiar. Després de rebre diversos reconeixements pels seus papers en teatre, cinema i televisió, Pla dirigeix un espectacle de clowns on hi actua amb la seva germana i els seus pares, i en el que cadascú s’interpreta a ell/a mateix/a. “Travy” és una oda al teatre a càrrec d’una estirp que porta les arts escèniques gravades al seu ADN. Una trobada familiar atípica, hilarant i alhora commovedora.

“[...] Una autèntica joia, un espectacle que ja des d’ara esdevé un clàssic contemporani. Un espectacle que transparenta l’amor al fet teatral [...]”. Ferran Baile, crític Senzillament magistral a recomana.cat

“La suma d’una llarga trajectòria d’una nissaga teatral acostumada a trescar amb l’embranzida i els sotracs d’un tot terreny —no hi podia haver un nom millor per a la seva antiga companyia Tot Terreny— i l’esplendor d’un equilibri respectuós entre la tradició de l’origen del teatre i la contemporaneïtat escènica, amb la mirada al futur”. Andreu Sotorra, crític. La vida és bella… a recomana.cat

L’òpera bufa més famosa de la història

Els Amics de l’Òpera de Sabadell recuperen l’òpera de Rossini “El barber de Sevilla” deu anys després de la seva representació. L’òpera bufa més famosa de la història arriba al Teatre de la Llotja aquest diumenge, 7 de novembre, a les 18.00 hores amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor Amics de l’Òpera de Sabadell.

La trama se situa a Sevilla, a finals del segle XVIII, i té com a protagonista la bella i jove Rosina, custodiada pel seu tutor Bartolo, que no la deixa sortir excepte per anar a missa, però que viu enamorada del comte d’Almaviva. Text de Cesare Sterbini i basat en Le barbier de Séville de Pierre Augustin Caron de Beaumarchais. Estrenada al Teatro Argentina de Roma, el 20 de febrer de 1816.

Les entrades per als espectacles de LaTemporada Lleida es poden adquirir al web www.latemporadalleida.cat, a les taquilles dels tres equipaments i a l'oficina de Turisme de Lleida. 

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   
Amb el suport de: Organitza :
Cultura Diputació de Lleida Cultura Ajuntament de Lleida

© 2022 Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida C. de Lluís Companys s/n - 25003  -  Tel. 973 279 356  -   teatre@paeria.cat
Avís legal i política de privacitat  |  RSS