FacebookTwitterInstagramYoutube
Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida
Veure tota la programació

Notícies

“Una galaxia de luciérnagas” d’Aina Tur al Teatre de l’Escorxador aquest dissabte

22/10/2021

Aquest dissabte, 23 d’octubre, a les 20.00 hores, el Teatre Municipal de l’Escorxador acull “Una galaxia de luciérnagas” en el marc de la programació de tardor de LaTemporada Lleida. 
 
Aquesta obra d’Aina Tur neix d’una experiència personal. Una història silenciada, un fet violent, que molesta, que si hagués pogut triar, no hauria passat mai. És la història també de les seves conseqüències, amb un record intacte que espera el moment d’escapar. Fa 22 anys, l’autora participava amb altres ciutadans espanyols en un projecte de cooperació internacional a Llatinoamèrica i va patir un assalt a mà armada. Aquella experiència traumàtica ara s’ha transformat en un monòleg teatral interpretat per Anna Alarcón, que no tan sols sublima l’experiència, sinó que també posa el focus en el fet d’haver nascut amb certs privilegis.
 
“Una galaxia de luciérnagas”, que es va estrenar al Temporada Alta de Girona l’any passat, és experiència violenta real transformada en un intens monòleg teatral.
 
El crític Marcos Ordóñez publicava aquest text sobre “Una galaxia de luciérnagas”: “Lo que realmente vale la pena es ver y escuchar a Anna Alarcón y leer el no menos estupendo texto de Aina Tur”. Llegiu l’article complet a l'enllaç
 
Marc Parrot porta a Lleida les seves “Ombres de Plata”
 
Aquest vespre, a les 20.00 hores, Marc Parrot actuarà al Teatre Municipal de l’Escorxador amb l’espectacle “Ombres de Plata”.
 
A “Ombres de Plata” es projecta una selecció de títols de Segundo de Chomón amb la música en directe de Marc Parrot. Però, atenció, no és ni “Parrot musicant Chomón”, ni “Chomón il·lustrant Parrot”. És un espectacle fet de cançons que expliquen les històries que s’amaguen entre els plecs dels decorats pintats dels films de Chomón.
 
Hi ha música que sembla perduda, buscant urgentment les seves imatges. D’altra banda, hi ha imatges que, orfes, empal·lideixen perquè no troben la seva música. I hi ha, finalment, músiques i imatges que, de manera casual, s’entrecreuen per a explosionar, complementar-se i esmicolar-se en espurnes de nous significats. 
 
Enguany es recupera aquest espectacle per commemorar els 150 anys del naixement de Segundo de Chomón, de la mà de la Filmoteca de Catalunya i la Generalitat de Catalunya.
 
Les entrades per ambdós espectacles i la resta de programació estan a la venda al web www.latemporadalleida.cat, a les taquilles del Teatre Municipal de l’Escorxador, Teatre de la Llotja i Auditori Municipal Enric Granados i a l’oficina de Turisme de Lleida.


Enllaç a http://https://elpais.com/babelia/2020-10-30/el-aroma-feroz-de-aquella-fruta.html?ssm=FB_CC&fbclid=I

La Cultura de Lleida, al 100% d’aforament

15/10/2021

A partir de l’entrada en vigor avui de les noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 a Catalunya i un cop publicada la resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, la Cultura de Lleida ampliarà al 100% els aforaments als equipaments.
 
És el cas, per exemple, dels equipaments de LaTemporada Lleida, com el Teatre Municipal de l’Escorxador, el Teatre de la Llotja i l’Auditori Municipal Enric Granados, que ho contemplaran als espectacles de la propera setmana, els concerts programats en el marc de la 10a edició de l’Interfado se celebraran ja a partir d’avui segons la nova resolució emesa pel Procicat, o la 12a edició de Som Cinema-Visual Art, Festival de l’Audiovisual Català de Lleida que se celebrarà del 20 al 24 d’octubre. 
 
Cal recordar, però, que la durada de les mesures s'estableix fins a les 00.00 hores del dia 23 d'octubre. Per tant, caldrà esperar la nova resolució del Procicat per establir els aforaments dels equipaments culturals de la ciutat a partir d’aquell dia. 
 
Mesures d'organització per evitar aglomeracions
 
Segons l’Annex I de la resolució publicada avui al DOGC cal seguir amb les mesures d’organització per evitar aglomeracions, com són:
 
- Dimensionar de manera adequada els accessos i, en la mesura que sigui possible, associar-los i/o distribuir-los a les diferents zones d'ocupació.
- Sempre que sigui possible, incrementar els punts d'accés i de sortida respecte als habituals, i instal·lar-hi dispensadors de gel hidroalcohòlic.
- Disposar de personal de control en els accessos i les sortides; també en els accessos als serveis.
- Identificar amb claredat les vies d'accés i de sortida i diferenciar els circuits d'accés i sortida.
- Preveure mesures de circulació dels assistents que evitin les aglomeracions en els encreuaments o punts de més afluència.
- Prioritzar en la mobilitat interna els circuits en sentit únic per evitar els encreuaments. Senyalitzar els circuits convenientment i proporcionar-los l'amplada suficient de 2 metres. Fer servir separacions lleugeres que en facin possible el desmantellament en cas d'emergència o evacuació.
- Realitzar l'obertura de portes amb antelació suficient per permetre un accés escalonat i fixar franges horàries adequades per a l'accés.
- Preveure l'ordre de les fileres en la seqüència d'entrada i sortida dels espais.
- Disposar de personal de control també en els accessos i sortides dels espais on s'acomoda el públic.
- Preassignar localitats (reserva prèvia d’entrades)
- Establir espais sectoritzats amb control i flux d'accés i sortida independent.
- Evitar les pauses o entreactes.
- Realitzar la sortida del públic en la finalització de l'espectacle de forma esglaonada per zones i garantir la distància entre persones.
- Evitar la interacció física entre els artistes i el públic

Tret de sortida de la programació “Amb la tribu” de LaTemporada Lleida

14/10/2021

LaTemporada Lleida dona el tret de sortida a la programació “Amb la tribu” amb l’espectacle “Sopa de pedres” d’Engruna Teatre. Aquest diumenge, a les 12.00 hores, al Teatre Municipal de l’Escorxador es podrà gaudir de la història de l’Alma, una nena que ha de fugir del seu país.
 
Un espectacle recomanat a partir de 4 anys que parla de tendresa, empatia i valors.  Sopa de pedres és la història de l’Alma, una nena que ha de fugir del seu país perquè veu com al cel, en lloc de volar-hi estels, un dia hi arriben els avions. Després d’un llarg viatge, arriba a un indret desconegut on aparentment tothom té de tot però ningú no vol compartir res amb ella. Amb enginy i intel·ligència fa una sopa de pedres que transforma l’individualisme de tot un poble en una feina en equip i dona una lliçó de vida a tots aquells que inicialment li havien tancat la porta.
 
“És imprescindible que les companyies de teatre familiar es formulin preguntes de profunditat i que les expressin a escena; revela una ambició envejable. I fer-ho a partir d’un conte clàssic (sense tergiversar-lo), és una jugada intel·ligent dels d’Engruna Teatre”. Jordi Bordes, crític recomana.cat
 
Les entrades (10 €, la general i 6 € la reduïda) es poden adquirir al web de LaTemporada Lleida, a les taquilles de l’Auditori, Teatre de la Llotja i Teatre Municipal de l’Escorxador i a l’oficina de Turisme de Lleida.
 
Entrades exhaurides per a les dues funcions de “Mort de riure”
Les entrades per a les dues funcions de “Mort de riure” de Los Galindos, divendres i dissabte a les 20 hores, a la plaça de la Catedral s’han exhaurit. Un espectacle de carrer de naturalesa indòmita i maldestre on l’espectador esdevé còmplice i partícip del joc de la farsa.
 
Nous espais escènics a la ciutat i itineraris programàtics
Una de les novetats de la programació de tardor de LaTemporada Lleida és que hi haurà més espectacles al carrer i també de circ, una disciplina en creixement darrerament.
 
Però, també, unes arts en viu amb espai per tots els gustos, edats i especificitats, inclusives, paritàries. Creacions del terreny local, nacional i internacional. Unes arts en viu que s’estenguin més enllà del teatre, als carrers, a les places. Acollint totes les formes possibles d’expressió: teatre, dansa, música, circ, objectes i hibridació.
 
Per començar a fer-ho possible, s’han creat 4 línies de programació:
 
1.      AMB LA TRIBU: els diumenges s’han programat obres per veure amb tota la família. Som territori de referència amb aquesta línia d’obres i volem que hi hagi molt espai per a la tribu.
2.      RADICALS LLEIDA: els divendres i alguns dissabtes hi haurà obres per a ments obertes, mirades noves, especialment orientades a persones amb ànima jove, que estan interessades en les noves formes.
3.      ATEMPORALS: també els dissabtes s’han programat obres que funcionen de manera perenne. El teatre de tota la vida. Gran format o format artesanal. Formes de la teatralitat a les que estem acostumades.
4.      Tornen els ESCORXADIJOUS: tornen els dijous amb espectacles amb escena híbrida inclassificable com teatre o dansa o exposició. Una línia per descobrir les avantguardes. Obres post-contemporànies.


Enllaç a http://www.teatreescorxador.com/647/3/familiars/sopa-de-pedres/

S’amplia l’aforament per a l’espectacle “Massa diva per a un moviment assembleari”

05/10/2021

El Teatre Municipal de l’Escorxador acollirà aquest dijous, 7 d’octubre, a les 21.00 hores, l’espectacle “Massa diva per a un moviment assembleari”. Atès que ja feia dies que s’havien exhaurit les entrades, el solo performatiu de Juana Dolores s’ha traslladat a la Sala 1 per poder ampliar l’aforament.
 
Juana Dolores és una poeta perfomer que desactiva tòpics i prejudicis a base de paraules i actuació. La protagonista a partir de la descontextualització de la ideologia, la simbologia i la terminologia marxistes-leninistes, exhibeix el dolor de l’individu enfront la comunitat.

Juana Dolores (1992, El Prat de Llobregat), filla d’immigrants andalusos a Catalunya. És actriu, dramaturga, directora d’escena, poeta i fundadora i coordinadora de l’artefacte cibernètic @HYBRIS.VIRAL en el què, juntament amb l’artista Sandy Moldavia, desenvolupa pràctiques curatorials en l’era del post-internet. 
 
#JUANA DOLORES# *massa diva per a un moviment assembleari * (2019-2020) és la seva primera peça teatral i actualment està treballant en la segona. “És evident que en la seva primera actuació no deixa ningú indiferent. Perquè sacseja des del què diu i, sobretot, des de la forma.” Jordi Bordes, crític. “Desmesurada brutalitat” a recomana.cat

L’espectacle, recomanat per a majors de 18 anys, s’emmarca dins de la programació dels “Escorxadijous” de LaTemporada Lleida. 
 
Les entrades, general: 10 € / Reduïda: 6 €, estan a la venda als webs de LaTemporada Lleida i Teatre Municipal de l’Escorxador, a les taquilles del Teatre de la Llotja, Escorxador i Auditori Municipal Enric Granados, així com a l’oficina de Turisme de Lleida. 

Prepara’t per a LaTemporada, compra el teu abonament i emporta't una bossa de regal!

01/10/2021

Tria l’abonament que més et convingui i estalvia! Si en compres un, a més tindràs un regal 

T’esperem a les taquilles del Teatre Municipal de l'Escorxador, Teatre de la Llotja i Auditori Municipal Enric Granados!

Workshops de circ i dansa amb la companyia TQM

01/10/2021

La companyia TQM oferirà aquesta tarda tres Workshops de circ i dansa en el marc de les activitats paral·leles que s’organitzen al voltant de la programació de LaTemporada. Arts en Viu a Lleida.
L’Inef Lleida acollirà tres tallers rotatius de corda llisa, trapezi de duo i dansa, a les 15.30 h, a les 17.00 h i a les 18.30 h. La iniciativa compta amb la col·laboració del Club Inef Lleida i Expressió Corporal Dansa i Circ Lleida.
 
Entrades exhaurides per a l’espectacle que dona el tret de sortida a LaTemporada Lleida
 
Precisament, el col·lectiu TQM oferirà aquest dissabte, 2 d’octubre, l’espectacle ‘VoloV’ a la plaça de la Llotja, un viatge de circ i música entre paisatges i emocions per al qual les entrades estan exhaurides.
 
Aquest espectacle a càrrec de quatre artistes de circ multidisciplinar i dos músics multinstrumentals és un vaixell en constant moviment. Per mar, per aire i, fins i tot, per l’arena del desert. El rumb no està traçat i tampoc importa què els espera més enllà. Els guia la música de cada paisatge, el vent, els insectes, les tremolors, la quietud i l’acció. L’ara és ara i el present, només és d’ells mateixos. Busquen altres mons, altres maneres.

Zum-zum Teatre assaja ‘Soc una nou’’ al Teatre de l’Escorxador

27/09/2021

Zum-zum Teatre ha estat la darrera setmana fent residència al Teatre Municipal de l’Escorxador assajant el seu nou espectacle “Soc una nou”. En aquest sentit, cal destacar que la Paeria continua cedint aquest equipament per donar suport als projectes de les companyies professionals lleidatanes.

La companyia lleidatana ha començat la gira amb aquest espectacle que arribarà a Lleida el diumenge, 12 de desembre, amb doble funció, a les 12 i a les 17 hores, en el marc de la programació de LaTemporada Lleida.

Jordi Bordes al Recomana.cat explica que “Soc una nou” és la nova estrena de la companyia liderada pel dramaturg i director Ramon Molins, que fa molts anys que manté viu el compromís d’explicar històries per a persones adultes a partir de 4 anys, en uns espectacles que ofereixen la màxima qualitat artística. Ja va passar pel Grec Festival de Barcelona l’any 2017 (La gallina dels ous d’or) i el 2019 (Polzet). Signa la història original Beatriz Osés, autora d’una història (Soy una nuez, en el títol original) que va guanyar el premi Edebé de literatura infantil l’any 2018.
 
Sinopsi

L’Omar i la seva família fugen d’una guerra que els ho ha pres tot i s’embarquen en una pastera amb l’objectiu desesperat d’aconseguir una vida millor. Una tempesta, però, desbarata aquesta fugida i el nen veu, terroritzat, com el mar s’empassa els seus pares i tots els seus companys de viatge.
L’Omar arriba a les costes italianes convertit en un orfe, en un refugiat, en un intern d’un centre d’acollida i, davant la por de ser retornat al seu país d’origen, s’escapa i s’amaga dalt d’una noguera. Aquesta noguera està al jardí de la Rossana Marinetti, una advocada amargada i solitària que té tot el veïnat en contra per culpa d’un seguit de denúncies estrafolàries que, dia sí dia també, interposa contra els seus conciutadans: una s’ha equivocat en els colors de les bosses d’escombraries, l’altre té una màquina de cosir que fa massa soroll i algú altre ha deixat mal aparcat el carro de la compra al supermercat.
 
Però alguna cosa passa quan Marinetti coneix l’Omar, perquè aquesta temuda advocada decideix representar el nouvingut en el seu judici d’extradició i es treu de la màniga un argument insòlit: “Aquest nen és una nou”. I és que una antiga llei diu que qualsevol fruit que caigui de l’arbre pertany a la persona propietària dels terrenys on ha caigut, així que... l’Omar no és un nen, és una nou i, per tant, li pertany.
 
Vet aquí una història de persones solitàries que porten una vida trista i grisa, de gent que, quan coneixen l’Omar, no el veuen com un nen refugiat que no encaixa en la nostra societat, sinó com un raig de vida que aporta llum a les seves fosques existències.
 
Les entrades (general 10 € i reduïda 6 €) estan a la venda al web de LaTemporada Lleida, a les taquilles del Teatre Municipal de l’Escorxador, Teatre de la Llotja i Auditori Municipal Enric Granados i a l’oficina de Turisme de Lleida.


Enllaç a http://https://latemporadalleida.koobin.com/index.php?grupo_eventos=116

Entrades exhaurides per a l’espectacle que dona el tret de sortida a LaTemporada Lleida

23/09/2021

‘VoloV’, del Col·lectiu TQM, ha exhaurit les entrades per a l’espectacle que oferirà el proper 2 d’octubre, a la plaça de la Llotja. Aquest viatge de circ i música entre paisatges i emocions donarà el tret de sortida a LaTemporada. Arts en Viu a Lleida.
Aquest espectacle a càrrec de quatre artistes de circ multidisciplinar i dos músics multinstrumentals és un vaixell en constant moviment. Per mar, per aire i, fins i tot, per l’arena del desert. El rumb no està traçat i tampoc importa què elsespera més enllà. Els guia la música de cada paisatge, el vent, els insectes, les tremolors, la quietud i l’acció. L’ara és ara i el present, només és d’ells mateixos. Busquen altres mons, altres maneres. 
Dos concerts inicien LaTemporada a l’Auditori
Aquest divendres, 24 de setembre 2021 , a les 20.00 h, l’Auditori Municipal Enric Granados acollirà el jazz de Michael Lee Wolfe, una fusió i tradició nord-americana amb músiques d’arrel. El guitarrista, compositor i productor Michael Lee Wolfe és, avui en dia, un músic que, a més de destacar per la seva qualitat, sorprèn pel seu coneixement de la gran tradició musical nord-americana. En aquesta nova proposta endinsa el públic en una visió de la tradició com a cantautor anglosaxó per passar per les harmonies i els ambients del jazz, un exercici de fusió que no ens deixarà indiferents.
Divendres, 1 d’octubre 2021, a les 20.00 h i també a l’Auditori Belén Bandera presenta ‘Origins’, una experiència vital i musical per transportar el públic. ‘Origins’ és disc i llibre a manera de quadern de bitàcola. Un artefacte insòlit en el món en què vivim: ple d’amor per la música i la vida, una modesta obra d’art molt meditada, amb maquetació primorosa, reciosista i captivadora. Belén Bandera és cantant, pianista i compositora, dama d’interessos renaixentistes amb una sensibilitat poc comuna i cert aire abstret, somiador i bohemi.
Entrades i abonaments al web de LaTemporada Lleida i a les taquilles de l’Auditori Municipal Enric Granados, Teatre de la Llotja, Teatre Municipal de l’Escorxador i a les oficines de Turisme de Lleida.

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Amb el suport de:

Cultura
Ajuntament de Lleida

© 2021 Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida C. de Lluís Companys s/n - 25003  -  Tel. 973 279 356  -   teatre@paeria.cat
Avís legal i política de privacitat  |  RSS