FacebookTwitterInstagramYoutube
Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida
Veure tota la programació

Notícies

Doble proposta teatral aquest cap de setmana a l'Escorxador

29/03/2022

Doble proposta teatral per a aquest cap de setmana al Teatre Municipal de l’Escorxador. En el marc de LaTemporada Lleida s’ha programat per a aquest divendres, a les 20 h, “Tabula” de la companyia lleidatana Les Cícliques, i diumenge, a les 19 h, “La batalla de los ausentes” de La Zaranda.
 
Segons el concepte filosòfic tabula rasa “full en blanc”, les persones naixem amb la ment buida i tots els coneixements i habilitats són fruit de l'aprenentatge. Amb la finalitat de recuperar la seva memòria després d’un accident i poder trobar la seva autenticitat, la protagonista de “Tabula” es qüestiona quin és l'origen del seu concepte. En aquesta recerca descobrirà que, més que les paraules, allò important és el paper on s'escriuen. Un espectacle de teatre gestual, titelles i moviment que reivindica l’amor propi en clau de gènere.
 
Aquest espectacle està recomanat per a majors de 12 anys.
 
Patricia de Haro, Saray González, Mariàngels López i Carla Sabater són ‘Les Cícliques’, una jove -i 100% femenina- companyia de teatre gestual lleidatana. Amb el cos com a protagonista, la companyia investiga i crea a partir de la interpretació, la dansa, els titelles i l’objecte poètic. Actualment ja compta amb dues propostes escèniques, ‘OFEC’, el seu debut, un crit contra la violència envers les dones; i ‘Tàbula’, estrenada a la darrera edició de FiraTàrrega.
 
'Les Cícliques' és teatre emès des de la perspectiva feminista, reivindicant la força del moviment, la sororitat entre les dones, l’autocura i la necessitat de més amor propi.
 
“La batalla de los ausentes” de La Zaranda és teatre textual en castellà recomanat per a majors de 16 anys. Van ser supervivents d’una guerra que ningú no recorda, per més que no desisteixin del seu intent en guanyar una batalla contra l’oblit. 
 
Aquests Quixots que semblen desenterrats en la rasa de la història, des del final dels seus destins es pregunten: Hauria estat diferent d’haver aconseguit la victòria en aquella llunyana guerra? Va ser aquell el combat crucial o queda el decisiu contra la mort? La commemoració d'una batalla oblidada reuneix les minses restes d'una tropa. A penes es distingeixen ja d'aquells fantasmes que evoquen, els que van quedar sepultats juntament amb la por i la glòria, en les trinxeres. Es diria definitivament vençuts pel temps, derrotats per les hostilitats del destí, no obstant això, no han abandonat l'esperança de realitzar una última gesta gloriosa. En la reunió anual planegen perpetrar l'assalt al poder, somien amb una revenja que acabi amb les injustícies i acaben entre ambicions i rivalitats.
 
Les entrades per als dos espectacles es poden comprar a les taquilles de l'Auditori Municipal Enric Granados, Teatre de la Llotja, Teatre Municipal de l'Escorxador i a l'oficina de Turisme de Lleida i al web de LaTemporada Lleida.

Cap de setmana d'espectacles familiars a LaTemporada Lleida

23/03/2022

LaTemporada Lleida ha programat per aquest cap de setmana dos espectacles familiars. Dissabte, l’Auditori Municipal Enric Granados acollirà, a les 18.30 hores, “El Carnaval dels animals” de LleidArt Ensemble, i diumenge, a les 18 hores, Festuc Teatre portarà “La llàntia meravellosa” al Teatre Municipal de l’Escorxador. 
 
Festuc Teatre porta el seu darrer espectacle, “La llàntia meravellosa”, al Teatre Municipal de l’Escorxador diumenge, a les 18 hores, per al qual queden molt poques entrades a la venda. 
 
Un espectacle que parla dels desitjos, de l’acceptació i de l’amor que és capaç de sobrepassar les dificultats de la vida. Alguna vegada heu somiat en trobar una llàntia meravellosa amb un geni a dins capaç de concedir-vos tres desitjos? Aquesta història està protagonitzada per una nena i la voluntat de complir el seu únic desig: que la mare es curi de la malaltia que pateix. El geni és capaç de concedir riquesa, bellesa, poder o fama. No obstant, es troba a una nena que no anhela cap d’aquestes coses.
 
“El Carnaval dels animals”, recomanada a partir de 3 anys, és una obra pensada amb sàtira i crítica pel compositor, que apropa el públic a un món únic de fantasia i música: 13 espècies d’animals, 12 instruments musicals, 10 instrumentistes i 14 petits fragments musicals. Es tracta d’una proposta musical, visual i didàctica que ens ofereix un magnífic espectacle al voltant de la música d’aquest genial compositor francès.
 
Programa

El carnaval dels animals           C. Saint-Saëns

Pere Farran i Gabriel Solans, són els actors. La formació musical està composta per Christian Torres, Ariadna Gabarrell, Felix Gallego, Nico Cobo, Roger Azcona, Neus Puig, Marc Castellà, Marta Castelló, Ignasi Corella. La producció ha anat a càrrec de Neus Puig, Ariadna Gabarrell i Marta Castelló.
 
Les entrades es poden comprar a les taquilles de l'Auditori Municipal Enric Granados, Teatre de la Llotja, Teatre Municipal de l'Escorxador i a l'oficina de Turisme de Lleida i al web de LaTemporada Lleida. A més, en els dos espectacles hi ha la possibilitat d’adquirir un pack familiar de 4 entrades per 20 €. 5 espectacles de LaTemporada Lleida, Premis de la Crítica d'Arts Escèniques 2022

22/03/2022

5 espectacles programats a LaTemporada Lleida van ser guardonats aquest dilluns amb el Premi de la Crítica d’Arts Escèniques, que organitza la plataforma Recomana.cat i que tenen l’objectiu de reconèixer els professionals i les produccions catalanes de les arts escèniques que durant l’any natural anterior hagin estat especialment valorats per la crítica. 
 
Així, els espectacles programats a LaTemporada durant el darrer any que van ser premiats són:
 
Premi al millor actor per Joan Carreras a Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard)
Mònica López premi actriu de repartiment per De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda de La Calòrica
Andrea Álvarez com intèrpret revelació per Mare de sucre
Ballarina per Sol Picó a Malditas plumas
Premi de circ per MDR (Mort de Riure) de Los Galindos

Els Premis de la Crítica –des del 2015 Premis de la Crítica d’Arts Escèniques– s’atorguen per donar suport i difondre l’excel·lència d’una de les manifestacions culturals més importants de Catalunya: les arts escèniques (teatre, dansa, arts de carrer, teatre familiar i espectacles que atreuen al públic jove).
 
Els jurats dels Premis de la Crítica estan composts per professionals que han exerceixen la prescripció escènica en mitjans escrits, audiovisuals i/o digitals. Els premis no inclouen dotació econòmica, i l’entrega es fa en un acte públic a la primavera, a l’entorn del Dia Mundial del Teatre (27 de març). Des del 2016 formen part dels actes del Dia Mundial del Teatre organitzats per l’Associació d’Empresaris de Teatres de Catalunya (Adetca).

La polifacètica Glòria Ribera, al Teatre Municipal de l'Escorxador

16/03/2022

La polifacètica Glòria Ribera porta, dissabte, a les 20 hores, al Teatre Municipal de l’Escorxador el seu últim espectacle, en el marc de la programació de Radicals Lleida de LaTemporada Lleida. “Parné” és un espectacle de cuplet. Un concert performàtic de revista. Amb l’humor per bandera, replanteja el fet escènic com una experiència transversal davant d’una falsa nova normalitat.

Un collage de política i glamur que reivindica la vida més enllà de la norma, on el gènere i el poder són els principals pilars d'una col·lecció de cançons censurades els darrers cent anys i qui sap si potser demà…

Glòria Ribera Gibal (Guissona) és graduada en Art Dramàtic i formada en cant clàssic, violoncel, clown i escriptura creativa. “Versiones parciales y erróneas de mi vida y mi gloria”, la seva primera peça de creació, s’ha pogut veure a FiraTàrrega 2019, al cicle de Noves Escenes de la Fundació Catalunya La Pedrera, al programa Districte Cultural de Barcelona, al Teatre Municipal de l’Escorxador de Lleida o a l’Antic Teatre, entre d’altres.

Les entrades (16 €, la general i 12 €, la reduïda) es poden comprar a les taquilles del Teatre Municipal de l'Escorxador, l'Auditori Municipal Enric Granados, Teatre de la Llotja i a l'oficina de Turisme de Lleida i al web de LaTemporada Lleida.Nou "Escorxadijous" amb "The Watching Machine"

07/03/2022

Aquest dijous, a les 21 hores, el Teatre Municipal de l’Escorxador, acull en el marc de la programació dels “Escorxadijous” de LaTemporada Lleida, la performance “The Watching Machine” de Macarena Recuerda Shepherd.

La màquina de mirar era el nom que rebien aquells objectes del S. XIX que a través de miralls i obturadors creaven il·lusions. En la peça The Watching Machine “la màquina” és la pròpia caixa escènica. En ella es juga amb la llum, les ombres i els reflexos per experimentar què és il·lusió, què és representació i què és convenció teatral. Una peça composta de petites instal·lacions on es ficciona la llum i les ombres a través d'il·lusions òptiques.

Les entrades (10 €, la general i 6 €, la reduïda) es poden comprar a les taquilles de l'Auditori Municipal Enric Granados, Teatre de la Llotja, Teatre Municipal de l'Escorxador i a l'oficina de Turisme de Lleida i al web de LaTemporada Lleida.

Leamok adapta a ritme de rap i danses urbanes el clàssic “Lazarillo de Tormes”

15/02/2022

El Cafè del Teatre acull aquest divendres, a les 20 hores, l’espectacle “Lázaro”, una adaptació lliure de Leamok a ritme de rap i danses urbanes del clàssic de la literatura espanyola “Lazarillo de Tormes”. 
 
“Lázaro” ha estat guardonat amb el Premi SGAE a la IX Edició del Festival Russafa Escènica, una menció a la millor Dramatúrgia ACT Festival 2020 i millor intèrpret al TAC Valladolid 2021.
 
“Quan la fam m'esgarrapa per dins ell mateix em dona menjar, ell conta la meva història. La història de com vaig deixar de tenir amo per a ser el puto amo”. Lázaro és una adaptació lliure del clàssic espanyol El Lazarillo de Tormes. És la mateixa història universal que tots coneixem. Gairebé. Lázaro va canviant d’amo, però els amos del segle XXI no són els mateixos que els del XVI. Un vell borratxo conegut com «el cec», el moro, el secreta, la violència i la droga als carrers són els amos de Lázaro. La música i els amics, condensats en el personatge de Marco, el músic en escena, permeten finalment a Lázaro convertir-se en el seu propi amo.
 
Aquest espectacle, que està recomanat per a majors de 14 anys, s’emmarca dins de la programació Radicals Lleida de LaTemporada.
 
La direcció, dramatúrgia i interpretació van a càrrec de Roberto Hoyo que compta amb el productor musical i músic en escena Marco Ferreira, l’assessor de moviment Luis Meliá, l’assessor de breakdance Bboy Drinaz i el disseny gràfic i audiovisual de Sofía Zaragoza. 
 
Cap de setmana de teatre a l’Escorxador
 
El Teatre Municipal de l’Escorxador acull aquest dissabte doble sessió de “Iaia” (19 i 21 hores) amb Mambo Project i diumenge, teatre familiar amb “Tot esperant en Will” d’Egos Petits.
 
“Iaia” és un espectacle immersiu on el públic entrarà al menjador de casa la iaia per reconstruir i reviure’n la història. Aquesta reconstrucció es farà partint de material documental real extret de diferents iaies, recollit amb videotrucada. Un espectacle on conviuen passat i present per intentar entendre qui som i cap a on anem. En ple confinament per la Covid-19, la relació amb les nostres àvies es va veure truncada i, de sobte, van aparèixer les videotrucades recurrents. Aquest nou mitjà, per a elles totalment desconegut, va obrir una finestra virtual a la intimitat, a la sinceritat. Com si ens fiquéssim en un confessionari transgeneracional, els nets i netes vam poder redescobrir la seva biografia amb detalls, matisos i incògnites de les quals no havíem sentit a parlar mai. El col·lectiu es caracteritza per l’aproximació documental, el treball en espais escènics no convencionals, la proposta de dispositius participatius per l’espectador i el treball audiovisual en escena.
 
“Tot esperant en Will” és un musical shakesperià per als menuts que fa un retrat humorístic de la condició humana. Tres clowns -la Pústula, en Gresca i la Mortadefam –, s’han reunit de nit en un indret solitari per assajar una tragèdia escrita per en Will, el quart membre de la companyia, que encara no ha arribat. Mentre esperen el seu amic, els tres personatges reflexionaran sobre els temes més profunds de l'existència fent un retrat de la condició humana, mitjançant la música, el sentit de l’humor i el teatre dins del teatre. Tampoc no hi faltaran algunes ballaruques perquè quedi clar que, al capdavall... la vida és una meravellosa comèdia! Egos Petits és la vessant familiar de la companyia Egos Teatre i va néixer l’any 2007 amb la voluntat de crear espectacles musicals adreçats al públic familiar.
 
Les entrades per a tots els espectacles es poden comprar a les taquilles de l'Auditori Municipal Enric Granados, Teatre de la Llotja, Teatre Municipal de l'Escorxador i a l'oficina de Turisme de Lleida i al web de LaTemporada Lleida.“Várvara”, proposta dels Escorxadijous per a aquesta setmana

01/02/2022

“Várvara” és la proposta dels Escorxadijous per a aquesta setmana en el marc de la programació de LaTemporada Lleida. El Teatre Municipal de l’Escorxador acull aquest dijous, a les 21 hores, aquest espectacle en què Bárbara Sánchez encarna la figura de La Gran Amant tot fent un apropament feminista a l’arquetip cristià de Maria Magdalena.
 
Aquest espectacle de dansa, poesia i performance, parteix de llocs aparentment tan dispars com la cultura valenciana del bacalao i la idea mística de l’èxtasi, en què la directora, coreògrafa i intèrpret Bárbara Sánchez encarna la figura de La Gran Amant. Com en tota pràctica mística, l’objectiu aquí és la unió, la dissolució definitiva de la distància. No queda espai ja per a la ironia, el sarcasme i molt menys per l’autoreferencial. 
 
Maria Magdalena és la boja exemplar, capaç de buidar-se per a encarnar a l’Estimat, capaç de destrossar qualsevol institució patriarcal per a afirmar el seu Amor Infinit. Ella parla directament amb el seu Amo, triat lliurement. No hi ha distàncies ni intermediaris que valguin. Davant la imposició capitalista d’un model de dona privilegiada blanca que es pot permetre dedicar els seus esforços a observar-se a sí mateixa, Ella duu a terme un desallotjament radical, una baixada conscient i desitjada als enderrocs del món, a aquell lloc des d’on reina el seu Crist.
 
10 de març i 7 d’abril, pròxims Escorxadijous
 
LaTemporada Lleida ha programat dos Escorxadijous més. Seran el 10 de març amb “The Watching Machine” de Macarena Recuerda Shepherd, i el 7 d’abril amb “Aquellas que no deben morir” de Las Huecas.
 
“The Watching Machine” és una performance de Macarena Recuerda Shepherd en què explica que la màquina de mirar era el nom que rebien aquells objectes del S. XIX que a través de miralls i obturadors creaven il·lusions. En la peça The Watching Machine “la màquina” és la pròpia caixa escènica. En ella es juga amb la llum, les ombres i els reflexos per experimentar què és il·lusió, què és representació i què és convenció teatral. Una peça composta de petites instal·lacions on es ficciona la llum i les ombres a través d'il·lusions òptiques.
 
‘Aquellas que no deben morir’ és un projecte que voreja la idea, la gestió, la localització i l’economia de la mort. En el context d’una societat hedonista i hiperpositiva que glorifica la joventut i demora la realitat del traspàs, proposen endinsar-nos en l’exploració de les estructures socials i polítiques que governen la mort per tal d’habilitar instruments que interrompin el relat convencional. Al bell mig de la creació del projecte s’han trobat, però, amb un canvi de paradigma global que ens mobilitza en tots els àmbits de la vida. La pandèmia mundial que sacseja els fonaments de les societats occidentals, ha generat una inoculació de pànic col·lectiu vers una màxima desatesa: no érem eternes. Proposen configurar una hipòtesis escènica que burli el pànic i la mercantilització dels afectes, que es qüestioni la institucionalització de la mort i també, per tant, de la pròpia vida.

Les entrades es poden comprar a les taquilles de l'Auditori Municipal Enric Granados, Teatre de la Llotja, Teatre Municipal de l'Escorxador i a l'oficina de Turisme de Lleida i al web de LaTemporada Lleida.

LaTemporada posa a la venda 36 entrades entre 5 i 12 euros per als joves d’entre 18 i 25 anys

25/01/2022

La Temporada Lleida posa a la venda un total de 36 entrades entre 5 i 12 euros per als joves d’entre 18 i 25 anys. Aquest dimecres s’obre la plataforma Escena 25 per als espectacles disponibles del mes de febrer que es podran comprar fins a aquest dijous.
 
Per a aquest mes de febrer a Lleida, doncs, Escena 25 posa a la venda:

6 entrades per a l’espectacle del Teatre Municipal de l’Escorxador:
 
“Iaia”. Mambo Project. 19 de febrer. 19 h. Preu: 7 €
 
4 entrades per a l’espectacle del Cafè del Teatre:
 
“Lázaro”. Leamok. 18 de febrer. 20 h. Preu: 7 €
 
6 entrades per a cada concert de l’Auditori Municipal Enric Granados:
 
“Youngho Park”. 15 de febrer. 20 h. Preu 5 €
“Tres segles, tres estètiques”. Trio Da Vinci. 16 de febrer. 20 h. Preu: 9 €
“L'OBC interpreta el concert per a violí de Txaikovski”. OBC. 27 de febrer. 19 h. Preu: 9 €
 
8 entrades per a l’espectacle del Teatre de la Llotja:
 
“Malditas plumas”. Sol Picó. 12 de febrer. 20 h. Preu: 9 € 
 
El programa Escena 25 de la Generalitat és una campanya que té com a objectiu l’accés dels joves d’entre 18 i 25 anys als espectacles escènics-musicals. La iniciativa posa entrades a la venda pel web el dia 25 de cada mes, a un preu molt assequible (entre 3 i 12 €). La iniciativa a Lleida és possible gràcies a l’adhesió de LaTemporada al programa Escena 25 de la Generalitat de Catalunya.

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   
Amb el suport de: Organitza :
Cultura Diputació de Lleida Cultura Ajuntament de Lleida

© 2022 Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida C. de Lluís Companys s/n - 25003  -  Tel. 973 279 356  -   teatre@paeria.cat
Avís legal i política de privacitat  |  RSS