FacebookTwitterInstagramYoutube
Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida
Veure tota la programació

Notícies

Més de 7.300 persones gaudeixen de l’Estiu en Viu 2022

29/07/2022

Més de 7.300 persones han gaudit de l’Estiu en Viu 2022 que s’ha celebrat a lleida del 16 de juny al 31 de juliol amb un ampli ventall de propostes de cultura popular, espectacles d’arts escèniques i música. En total hi havia 14 de previstes, tot i que 2 es van a ver de suspendre per indisposició d’un component de LleidArt Ensemble i Oye Polo i la cancel·lació de la Pedalada de contes al parc de la Mitjana amb Jeep Gasulla per la pluja.
 
L’Estiu en viu es va iniciar el proper divendres 17 de juny amb l’espectacle “Urban Passarel·la. Arpa i Dj en directe” a càrrec del discjòquei Víctor Guersana i  Berta Puigdemasa a l’arpa.
 
Paral·lelament aquell cap de setmana es va dur a terme el Magníficfest by Lleida Music Festival que no està inclòs en aquestes dades d’assistència, ja que era una iniciativa privada que es va incloure dins de la programació de l’Estiu en Viu per ser un festival rellevant per a la ciutat.
 
També va destacar la XV Festa de la Música es va celebrar el 18 de juny a la plaça Paeria i el 3rd del Ricard Viñes Piano Kids and youth del 30 al 3 de juliol a l’Auditori Municipal Enric Granados.
 
En l’àmbit de les arts escèniques i circ ha destacat l’espectacle de circ  “Tartana” amb la Cia. Trocos Lucos.
 
Les activitats tradicionals i de cultura popular també han estat presents durant l’estiu amb la celebració de la Festes Tradicionals de Corpus, l’arribada de la Flama del Canigó i la Festa i Romeria dels Fanalets de Sant Jaume.
A més de, l’Auditori Municipal Enric Granados, la plaça Esteve Cuito del Teatre Municipal de l’Escorxador, l’amfiteatre del Camps Elisis, l’Arboretum i  la plaça Barcelona han estat altres escenaris que acolliran programació de l’Estiu en Viu. 
El cartell d’aquesta edició ha estat dissenyat per la Francesca i el Blai de l'estudi creatiu lleidatà CactuSoup.

Se suspèn el monòleg “Oye Polo”

25/07/2022

Per indisposició d’una de les components. Estava programat dins de l’Estiu en Viu 2022 per a aquest dimecres, 27 de juliol, a les 20 hores, a la plaça Esteve Cuito.

Prop d’un miler de persones han assistit a les funcions de la 29a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa “Fono” 2022

06/07/2022

Prop d’un miler de persones han assistit a les funcions que 11 companyies han ofert durant tot el mes de juny en el marc de la 29a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa “Fono” 2022 que s’ha dut a terme al Teatre Municipal de l’Escorxador.
 
AEM Belles Arts Teatre amb “El crèdit”, Teatre del Talión amb “Cyrano”, el Mag Adriaco amb el seu espectacle “La màgia de Broadway”, l’humor de Puffy & Didí amb “Skala Kadabra”, Gatzara amb “Yerma”, Magraners a escena amb “Història d’un cavall”, “El vestido rosa” de Yin Teatre, “”Virus? No, gràcies! De S.O.M de Teatre, “Miracle al convent de Santa María-Juana del Grup Assaig La Mercè, “L’herència” de Sake Teatre i “Elisabet i Maria” de l’Agrupació Teatral Toar, han estat els participants en aquesta edició.
 
La 29a edició de la Mostra d’arts escèniques Josep Fonollosa “Fono” s’ha celebrat al juny, després que la Paeria proposés el canvi en el calendari, ja que tradicionalment es realitzava entre els mesos d’octubre i desembre, amb l’objectiu de donar més visibilitat a aquest aparador de creacions artístiques locals.
 
La Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa, “Fono” va arrencar l’any 1992 com a aparador de les creacions locals. En aquell moment, tant l’Ajuntament de Lleida com les companyies van convenir donar-li la forma de concurs, amb la qual cosa, hi havia un grup guanyador. Eren les mateixes companyies qui anaven a veure tots els espectacles que s’hi presentaven i, un cop acabades totes les funcions, emetien el vot.
 
L’any 1998, amb la inauguració del Teatre Municipal de l’Escorxador i la conseqüent creació per part de la Paeria d’un Departament d’Arts Escèniques, la gestió de la Mostra passa a mans de la direcció d’aquest teatre. És llavors quan s’abandona el format concurs i s’obre a tots els grups de la ciutat.
Des de llavors, la Mostra ha estat un indubtable incentiu per a la creació escènica des d’un punt de vista comunitari i social.
 
El nom que té avui dia, el rep com a homenatge a Josep Fonollosa, en “Fono”, director del grup AEM-Belles Arts Teatre i dinamitzador cultural del Cercle de Belles Arts de Lleida, mort el juliol de 2006.
 
La Paeria ha recuperat la Mostra aquest 2022, després que no s’hagi pogut celebrar ni en el 2020 ni en el 2021 amb motiu de la pandèmia sanitària de la COVID-19.

La Mostra d'arts escèniques "Fono" i l’Estiu en Viu omplen Lleida d’activitat cultural

23/06/2022

La 29a edició de la Mostra d’arts escèniques Josep Fonollosa “Fono” i l’Estiu en Viu ompliran Lleida d’activitat cultural. L’arribada de la Flama del Canigó aquesta tarda a la Paeria marca l’inici d’uns dies amb moltes propostes teatrals, musicals i d’oci.

La Flama del Canigó arriba aquest vespre a Lleida per encendre, com és tradicional, les fogueres de la revetlla de Sant Joan a la ciutat. El tinent d’alcalde Paco Cerdà i els regidors Jaume Rutllant i Ignasi Amor rebran la comitiva de la flama a les 20 h a la Paeria, a la façana de l’avinguda de Blondel. Diferents col·lectius seran els encarregats de portar la flama al territori, organitzada per l’Associació Cultural Flama del Canigó, que surt dels Pirineus per repartir-se arreu del territori català.

A continuació, la flama es distribuirà pels diferents barris de la ciutat on s’han sol·licitat permisos per encendre fogueres per la revetlla. Enguany s’han autoritzat 20 fogueres a la ciutat (plànol).

El Teatre Municipal de l’Escorxador acollirà en el marc de la 29a edició de la Mostra d’arts escèniques Josep Fonollosa “Fono” les següents propostes: “Miracle al convent de Santa Maria-Juana” del Grup Assaig La Mercè, dissabte, 25 de juny, a les 20 hores. “L’herència” de Sake Teatre, diumenge, 26 de juny, a les 19 h. “Elisabet i Maria” de l’Agrupació Teatral Toar clourà, dijous, 30 de juny, a les 20 h, l’edició d’enguany de la Mostra.

Venda d’entrades a taquilla del Teatre Municipal de l’Escorxador. De dilluns a divendres (no festius) de 17.00 a 20.00 h. Dimarts i dijous de 10.30 a 12.30 h. Funcions en cap de setmana o festius: una hora abans de la representació.

Venda d’entrades en línia a teatreescorxador.com

Estiu en Viu

A més de l’arribada de la Flama del Canigó, la programació de l’Estiu en Viu per als propers dies ofereix més propostes.

Dilluns, 27 de juny, a les 18 hores, Pedalada de Contes al Parc de la Mitjana amb Jeep Gasulla. Organitzada per la Biblioteca Municipal de Pardinyes, per redescobrir el Parc de la Mitjana a través dels contes i de la música i amb bicicleta. Punt de trobada: entrada principal del parc de la Mitjana (Glorieta Font i Quer).

Del 30 de juny al 2 de juliol l’Auditori Municipal Enric Granados acollirà el 3r Ricard Viñes Piano Kids and Youth i el mateix 30 de juny, a les 20 h, el concert inaugural a càrrec de Pedro López Salas, guanyador del Premi Especial al millor concursant espanyol en l’edició del 2021.

També del 30 de juny al 2 de juliol se celebrarà Fem Banda. XVII Festival Internacional de Bandes de Música de Lleida.

Triple proposta teatral aquest cap de setmana dins la 29a Mostra

17/06/2022

El Teatre Municipal de l’Escorxador acollirà una triple proposta teatral aquest cap de setmana en el marc de la 29a edició de la Mostra d’arts escèniques Josep Fonollosa “Fono”. “Història d’un cavall” de Magraners a Escena, “El vestido rosa” de Yin Teatre i “Virus? No, gràcies!” de S.O.M de Teatre oferiran al públic els seus darrers treballs.

Venda d’entrades a taquilla del Teatre Municipal de l’Escorxador. De dilluns a divendres (no festius) de 17.00 a 20.00 h. Dimarts i dijous de 10.30 a 12.30 h. Funcions en cap de setmana o festius: una hora abans de la representació.

Venda d’entrades en línia a teatreescorxador.com

 

Tres noves propostes aquest cap de setmana dins la 29a Mostra

09/06/2022

El Mag Adriaco amb el seu espectacle “La màgia de Broadway”, l’humor de Puffy & Didí amb “Skala Kadabra”, Gatzara amb “Yerma”, són les tres propostes per a aquest cap de setmana en el marc de la 29a edició de la Mostra d’arts escèniques Josep Fonollosa “Fono”.
 
La companyia Mag Adriaco, nascuda l’any 2008 per crear, produir i representar espectacles de màgia, així com conferències, oferirà un espectacle que combina la màgia amb els millors musicals de Broadway i les pel·lícules de Hollywood. El públic podrà viatjar fins a Broadway des del seient del teatre amb una experiència única amb efectes visuals i tècnics espectaculars per recrear els millors números musicals de la història. Un espectacle amb il·lusions de gran format i que combina l’ús de les tecnologies amb el públic. Així doncs, és important que, a diferència d’altres espectacles, porteu al damunt el vostre telèfon mòbil.
 
“Skala Kadabra” és un espectacle conduït amb molt d’humor per 2 personatges que intentaran comunicar-se amb el públic però sense dir cap paraula. Una aposta i proposta que requerirà del molta màgia per gaudir de les peripècies i l’aventura que suposa la creació  en directe d’una escenografia que us “parlarà”  amb gags, formes i sorpreses en directe i que no us deixaran indiferents. Creada l’any 2002, la companyia de Puffy & Didí col·labora amb entitats i iniciatives socials i desenvolupa propostes artístiques entorn al món del clown i l’animació basada en l’humor com agent terapèutic.
 
Gatzara, un grup de teatre creat l’any 2013, porta “Yerma” en què per a la protagonista ser mare significa l’autorealització plena, però el seu marit ni vol ni pot ser pare. En aquest drama es viurà com la protagonista lluita contra el seu conflicte intern, les seves expectatives, les pors i el seu ideal de vida. 
Venda d’entrades a taquilla del Teatre Municipal de l’Escorxador. De dilluns a divendres (no festius) de 17.00 a 20.00 h. Dimarts i dijous de 10.30 a 12.30 h. Funcions en cap de setmana o festius: una hora abans de la representació.
 
Venda d’entrades en línia a teatreescorxador.com
 
Propers espectacles
 
Magraners a escena amb “Història d’un cavall”, “El vestido rosa” de Yin Teatre, “”Virus? No, gràcies! De S.O.M de Teatre, “Miracle al convent de Santa María-Juana del Grup Assaig La Mercè, “L’herència” de Sake Teatre i “Elisabet i Maria” de l’Agrupació Teatral Toar, són els propers espectacles programats per a aquesta 29a edició, que se celebra al juny, després que la Paeria proposés el canvi en el calendari, ja que tradicionalment es realitzava entre els mesos d’octubre i desembre, amb l’objectiu de donar més visibilitat a aquest aparador de creacions artístiques locals que va arrencar el 1992.
 
La Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa, “Fono” va arrencar l’any 1992 com a aparador de les creacions locals. En aquell moment, tant l’Ajuntament de Lleida com les companyies van convenir donar-li la forma de concurs, amb la qual cosa, hi havia un grup guanyador. Eren les mateixes companyies qui anaven a veure tots els espectacles que s’hi presentaven i, un cop acabades totes les funcions, emetien el vot.
 
L’any 1998, amb la inauguració del Teatre Municipal de l’Escorxador i la conseqüent creació per part de la Paeria d’un Departament d’Arts Escèniques, la gestió de la Mostra passa a mans de la direcció d’aquest teatre. És llavors quan s’abandona el format concurs i s’obre a tots els grups de la ciutat.
Des de llavors, la Mostra ha estat un indubtable incentiu per a la creació escènica des d’un punt de vista comunitari i social.
 
El nom que té avui dia, el rep com a homenatge a Josep Fonollosa, en “Fono”, director del grup AEM-Belles Arts Teatre i dinamitzador cultural del Cercle de Belles Arts de Lleida, mort el juliol de 2006.
 
La Paeria recupera la Mostra aquest 2022, després que no s’hagi pogut celebrar ni en el 2020 ni en el 2021 amb motiu de la pandèmia sanitària de la COVID-19.

Nova comissió programadora de LaTemporada Lleida

02/06/2022

L’Ajuntament de Lleida, a través de la Regidoria de Ciutat i Cultura, ha encarregat a tres professionals la confecció i configuració de la programació de les arts escèniques de LaTemporada Lleida. S’incorporen Ramon Giné, director artístic de la Mostra d’Igualada i tècnic i dinamitzador cultural de l’Ajuntament de Juneda; Arnau Vinós, actor, productor, gestor cultural i cap de l’àrea de producció i professionals de la Mostra Igualada, que prenen el relleu a Amàlia Atmetlló i Lara Díez Quintanilla, i continua Marc Cartanyà, actor i un dels impulsors de la companyia Íntims Produccions.
 
Aquestes tres persones conformen la comissió programadora que ja treballa en la programació artística del programa d’arts escèniques de Lleida. L’objectiu de l’encàrrec a aquest equip curatorial és programar els espectacles per al període tardor-hivern 2022-2023 i primavera-estiu 2023, Estiu en Viu 2023, tardor-hivern 2023-2024 i primavera-estiu 2024.
 
Pel que fa als requisits que s’han tingut en compte a l’hora de conformar aquesta comissió han estat la trajectòria professional en l’àmbit de les arts escèniques, que estiguin en actiu i vinculats a la creació, la producció i la difusió de les arts escèniques.
 
Les seves funcions són dissenyar una proposta de programació i consensuar-la amb la direcció de l’àrea de cultura de l’Ajuntament de Lleida, proposar una activitat complementària (formativa, divulgativa, participativa...), acompanyar i assistir  en el bon desenvolupament de la programació i les activitats vinculades, fer seguiment i avaluar les dinàmiques de la programació i de les activitats i participar en tot allò que faci referencia als continguts artístics i a les activitats paral·leles.
 
Ramon Giné Lorca
Des del 2019 i en l’actualitat és el director artístic de la Mostra d’Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil que compatibilitza amb la feina de tècnic i dinamitzador cultural de l’Ajuntament de Juneda on treballa des del 2015.
 
Diplomat a l’Escola de Creació i Moviment Teatral Mar Navarro i Andrés Hernández de Madrid i Postgrau de gestió i producció d’espectacles per la Universitat de Barcelona, Giné també ha estat actor professional entre 1994-2006 en diferents companyies de teatre familiar, destacant Zum Zum Teatre, La Baldufa, Centre de Titelles de Lleida i La Trup de Retruc.

També ha estat docent en centres educatius i escoles d’interpretació escènica, destacant l’Escola de teatre musical Memory de Barcelona i l’escola de teatre Zum Zum.

Arnau Vinós i Elias
L’Arnau Vinós és d’Igualada i és actor, productor i gestor cultural. Des del 2014 i en l’actualitat és el cap de l’àrea de producció i professionals de la Mostra Igualada – Fira de teatre infantil i juvenil, i el productor artístic i executiu de les companyies Cor de Maguey i Eléctrico28.

Funda la companyia de teatre familiar Microcosmos Teatre el 2006, just després d’acabar l’especialitat d’interpretació a l’Institut del Teatre de Barcelona. Fins el 2012 crea cinc espectacles amb els quals viatja pels principals escenaris del país i de l’estat, fent alguna incursió a Europa i Amèrica. El 2013 estudia el Màster de Creació en Arts de Carrer, organitzat per FiraTàrrega i la Universitat de Lleida, i decideix canviar de rumb amb la creació de la companyia Foradelugar, especialitzada en espectacles per espais no convencionals i de carrer.

Paral·lelament també participa en altres companyies com La Reial, Dimitri Ialta, Egos Teatre o el Centre de Titelles de Lleida.

Amb la voluntat d’obrir la mirada, i de tenir una mirada més holística de les arts escèniques en particular, i de la cultura en general, el 2022 imparteix el Màster en Gestió Cultural a la UOC.
 
Marc Cartanyà Pena
Actor amb molt d'interès en la direcció, la dramatúrgia i totes aquelles coses que conformen les arts escèniques. La seva principal formació escènica ha estat en l'entorn de l'Aula de Teatre de Lleida, però també a l'Obrador de la Sala Beckett i en altres formacions diverses. Actualment cursa el grau d'Humanitats a la Universitat Oberta de Catalunya.
 
La seva vida escènica professional comença amb la companyia El Sidral, amb qui fa animacions i saraus de tota mena. Després amb Campi Qui Pugui, amb qui s'introdueix al teatre de carrer i amb la companyia de comediants La Baldufa. Però també amb l'Agrupación Señor Serrano, en Ferran Dordal i el Col·lectiu VVAA. Fa d'ajudant de direcció d'en Jorge-Yamam Serrano, de l'Iván Morales i d'en David Climent.
 
El 2012 enceta un projecte vital apassionant amb l'Isaac Baró, l'Oriol Esquerda i la Sandra Pujol; la companyia Íntims Produccions amb qui ha fet els espectacles “El lloc”, “Wasted”, “Pool (No Water)” o “Èter Brota”.

Tret de sortida a la 29a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa “Fono” 2022

02/06/2022

L’Ajuntament de Lleida inicia la 29a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa “Fono” 2022, en què hi participaran 11 companyies durant tot el mes de juny al Teatre Municipal de l’Escorxador, que acollirà diferents espectacles de teatre, màgia, musical i clown.
 
Aquest dissabte, a les 20 hores, dona el tret de sortida AEM Belles Arts Teatre, companyia creada per exalumnes del col·legi Maristes l’any 1925, amb “El crèdit”. Si demanar un crèdit fa uns anys podia semblar bufar i fer ampolles, a partir de l’any 2012 es va convertir en una tasca surrealista condemnada al fracàs. D’això i d’economia, crisi, desesperació i fragilitat en parla aquesta obra, des de l’ humor i a través d’àcides reflexions terriblement lúdiques.
 
Diumenge, 5 de juny, a les 18 hores, serà el torn de Teatre del Talión, companyia de l’Il·lustre Col·legi de l′Advocacia de Lleida creada l′any 2000, amb “Cyrano”. Teatre del Talión recupera, 20 anys després, aquest clàssic d′Edmond Rostand sota una nova perspectiva. Cyrano és un heroi amb compromís per la bellesa, la veritat i l′amor. Roxana, que és la seva inspiració i el motiu de la seva existència, està enamorada de la poesia, de l′eloqüència i d′una visió idealitzada de l′amor. Cristian és el contrapunt, la joventut, la vida exultant. Roxana haurà d′escollir entre la bellesa física i la de l′esperit.
 
Venda d’entrades a taquilla del Teatre Municipal de l’Escorxador. De dilluns a divendres (no festius) de 17.00 a 20.00 h. Dimarts i dijous de 10.30 a 12.30 h. Funcions en cap de setmana o festius: una hora abans de la representació.
Venda d’entrades en línia a teatreescorxador.com
 
Propers espectacles
 
El Mag Adriaco amb el seu espectacle “La màgia de Broadway”, l’humor de Puffy & Didí amb “Skala Kadabra”, Gatzara amb “Yerma”, Magraners a escena amb “Història d’un cavall”, “El vestido rosa” de Yin Teatre, “”Virus? No, gràcies! De S.O.M de Teatre, “Miracle al convent de Santa María-Juana del Grup Assaig La Mercè, “L’herència” de Sake Teatre i “Elisabet i Maria” de l’Agrupació Teatral Toar, són els propers espectacles programats per a aquesta 29a edició.
 
En aquesta 29a edició, la Mostra d’arts escèniques Josep Fonollosa, “Fono” se celebra al juny, després que la Paeria proposés el canvi en el calendari, ja que tradicionalment es realitzava entre els mesos d’octubre i desembre, amb l’objectiu de donar més visibilitat a aquest aparador de creacions artístiques locals que va arrencar el 1992.
 
La Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa, “Fono” va arrencar l’any 1992 com a aparador de les creacions locals. En aquell moment, tant l’Ajuntament de Lleida com les companyies van convenir donar-li la forma de concurs, amb la qual cosa, hi havia un grup guanyador. Eren les mateixes companyies qui anaven a veure tots els espectacles que s’hi presentaven i, un cop acabades totes les funcions, emetien el vot.
 
L’any 1998, amb la inauguració del Teatre Municipal de l’Escorxador i la conseqüent creació per part de la Paeria d’un Departament d’Arts Escèniques, la gestió de la Mostra passa a mans de la direcció d’aquest teatre. És llavors quan s’abandona el format concurs i s’obre a tots els grups de la ciutat.
 
Des de llavors, la Mostra ha estat un indubtable incentiu per a la creació escènica des d’un punt de vista comunitari i social.
 
El nom que té avui dia, el rep com a homenatge a Josep Fonollosa, en “Fono”, director del grup AEM-Belles Arts Teatre i dinamitzador cultural del Cercle de Belles Arts de Lleida, mort el juliol de 2006.
 
La Paeria recupera la Mostra aquest 2022, després que no s’hagi pogut celebrar ni en el 2020 ni en el 2021 amb motiu de la pandèmia sanitària de la COVID-19.


Arxiu adjunt en PDF


Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   
Amb el suport de: Organitza :
Cultura Diputació de Lleida Cultura Ajuntament de Lleida

© 2022 Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida C. de Lluís Companys s/n - 25003  -  Tel. 973 279 356  -   teatre@paeria.cat
Avís legal i política de privacitat  |  RSS