FacebookTwitterInstagramYoutube
Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida
Veure tota la programació

Notícies

La multipremiada “Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard)”, aquest dissabte al Teatre Municipal de l’Escorxador

25/11/2021

La multipremiada “Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard)” arriba al Teatre Municipal de l’Escorxador en el marc de la programació de LaTemporada Lleida. Recentment ha rebut el premi Butaca a millor espectacle de petit format i està protagonitzada per l’actor Joan Carreras, guardonat també amb el de millor actor i recentment reconegut amb el premi Max. 

“Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard)”, produïda pel Festival Temporada Alta 2020 i Grec 2020 Festival de Barcelona, és un muntatge que ha estat aclamat pel públic i crítica arreu on ha fet gira.

Ara arriba a Lleida aquest monòleg escrit i dirigit per Gabriel Calderón protagonitzat per Joan Carreras que s’enfronta al repte d’interpretar Ricard III, el monarca despietat de la tragèdia de William Shakespeare. Porta tota la vida fent papers secundaris i pensa que mereix aquesta oportunitat. Tanmateix, considera que la resta de l’elenc no està a la seva altura i no li agrada res del que li proposa el director. Durant la construcció del personatge, les afinitats entre l’actor i el monarca anglès comencen a aflorar. Tots dos són ambiciosos i intel·ligents. Com Ricard III, el Joan no es conforma amb poc, té ànsia de poder i no està disposat a perdre el temps amb actors tous, hipersensibles o mediocres. A mesura que s’entrellacen les seves històries de vida, la relació entre l’actor, el personatge i l’espectador esdevé cada vegada més estreta. 

L’espectacle gira al voltant dels mecanismes de poder contemporanis, el desig i el ressentiment, i proposa una reflexió sobre els límits de l’ambició humana.

Programació familiar aquest cap de setmana

Dins de la programació de LaTemporada Lleida, el Teatre Municipal de l’Escorxador acull diumenge -en doble funció, a les 12 i a les 17 hores- “Una niña", un divertit i original espectacle de teatre visual de La Rous, al capdavant de la qual està la reconeguda actriu i directora de teatre, Rosa Díaz, que compta amb nombrosos premis en diferents edicions de la Fira Internacional de Teatre per a Nens i Joves – FETEN, així com finalista als Premis Max 2014 amb aquest espectacle i Premi Nacional de les Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut 2011. 

A partir del conte “Una nina” de Grasso Toro, La Rous presenta un fantàstic espectacle mut escatxigat de milions d’onomatopeies i poliglota de sentits i formes. Una història d’amistat que navega de l’humor a la creativitat, de la senzillesa a la reflexió, del joc a la tendresa final, de la foscor a la llum.

Xics’n’Roll Band presenta a l’Auditori Municipal Enric Granados “Bob Marley”, aquest dissabte, 27 de novembre, a les 18.30 hores.

Per commemorar el 40 aniversari de la mort de Bob Marley, Natxo Tarrés, artista reconegut per la seva tasca al capdavant del grup Gossos amb més de 18 anys d'experiència i més de 10 àlbums al mercat, porta aquest espectacle, de la mà de la Fundació Orfeó Lleidatà, per poder endinsar el públic en el fantàstic món del reggae. 

Amb el seu format innovador, petits i grans tindran l’oportunitat de conèixer i redescobrir la mítica banda jamaicana que va revolucionar el reggae tal com es coneixia i van deixar tot un llegat de cançons que han passat a la història. 

El concert presenta una aproximació a la vida d'en Marley a través de les seves cançons i la seva poètica, una passejada biogràfica i visual a ritme de reggae on podem aprofundir i gaudir del contingut de la vida d’aquesta llegenda de la història de la música i de les seves grans cançons. Tots ells posaran el seu granet de sorra perquè el foc continuï encès.

Totes les entrades es poden adquirir al web de LaTemporada Lleida, així com a les taquilles del Teatre de la Llotja, Teatre Municipal de l’Escorxador i Auditori Municipal Enric Granados, així com a l’oficina de Turisme de Lleida. 

El Festival elPetit recupera la presencialitat al Teatre Municipal de l’Escorxador

09/11/2021

El Festival elPetit recupera la presencialitat aquest cap de setmana al Teatre Municipal de l’Escorxador amb dues propostes com són “Mots Premiers” i “Natanam” que s’emmarquen en la programació d’arts en viu de LaTemporada Lleida. 
 
El Festival elPetit inunda d’experiències artístiques en viu en més de 20 espais a 13 ciutats de Catalunya. L’edició d’enguany centra la mirada en l’oportunitat de (re)descobrir, (re)pensar, (re)crear i (re)trobar-se a través de les Arts. El Festival elPetit construeix el temps i l’espai per obrir la porta a nous mons, presencials i virtuals, que despertin els sentits, les emocions i la imaginació dels/les més petits/es. Mitjançant una programació contemporània, elPetit reafirma el seu compromís amb la qualitat i la innovació amb una selecció de les millors propostes del moment en l’àmbit nacional i internacional.  
 
“Mots premiers” AK Entrepôt (França)
Dissabte, 13 de novembre – 12.00 h i 17.00 h
Divendres, 12 de novembre – 10.00 h (funció escolar)
Activitat complementària – divendres 12 de novembre – 17 (exhaurides) i 18.30 h – Biblioteca Pública de Lleida. Taller de dansa per a infants de 4-5 anys). Cal inscripció prèvia
Entrada general: 10 € / Reduïda: 6 €
Dansa. Recomanat per a majors de 2 anys
El cos diu, el cos parla, el cos ens narra. La paraula balla, la paraula escolta, la paraula ens toca. Sigui quin sigui el primer llenguatge de l’infant, el llenguatge de la paraula o el del gest, el més important és la manera de dir-nos, de dir al món JO SOC. Un ballarí i un actor s’apropen l’un a l’altre. El llenguatge del primer és el moviment: el del hiphop, el llenguatge del segon és la paraula: anglès, lingala, japonès, francès, català, èuscar, castellà... En escoltar-se, s’inventen un altre llenguatge i s’afirmen en aquest món.
 
“Natanam” DA.TE Danza
Diumenge, 14 de novembre – 17.00 h
Dilluns, 15 de novembre – 10.00 h (funció escolar)
Entrada general: 10 € / Reduïda: 6 €
Dansa. Recomanat de 2 a 5 anys
Natanam és un espectacle de dansa contemporània multinivell, amb diferents graus de simbolisme depenent de l’edat i maduresa de l’espectador, pensat tant per als infants com per al públic familiar. Natanam significa dansa en sànscrit. La dansa és el punt de partida d’aquest espectacle: un espai i un temps de sensacions a partir de la puresa de la dansa. Un diàleg amb la paraula i també amb els cossos.


Enllaç a http://https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=3CeUOw7TvEOMBv9yU2dv7P9tIEEnd1BEjuUNzWDVI

Tret de sortida del Jazztardor 2021

05/11/2021

Aquest cap de setmana el Jazztardor 2021 dona el tret de sortida amb una doble cita musical. The Cuban Jazz Sindicate actua dissabte, a les 22.30 hores, a l’Auditori Municipal Enric Granados i diumenge serà el torn per a Huntertones feat. Shayna Steele, a les 20.00 hores, al Teatre Municipal de l’Escorxador.

Del 6 de novembre a l’1 de de desembre, Lleida acull el Jazztardor 2021 amb un eclèctic programa d’actuacions que inclou l’actuació de Dave Weckl&Tom Kennedy Project com a cap de cartel, així com nou concerts de figures reconegudes i talents emergents d’aquest gènere musical.

Dave Weckl & Tom Kennedy Project, són els cap de cartell del Jazztardor 2021. Dave Weckl és un dels millors bateries del món i ha tocat amb reconeguts artistes de la indústria musical com Chick Corea, Michel Camilo, Simon&Garfunkel, Diana Ross, Bill Evans o Madonna. L’acompanya Tom Kennedy, un dels baixistes i contrabaixistes més respectats del món.

En el pla internacional destaca, en aquesta edició, la presència de la banda de Brooklyn The Huntertones & Shayna Steele, una poderosa vocalista que ha gravat amb Rihanna, Moby o Snarky Puppy. En aquest sentit, ha destacat la presència del grup “The Black Art Jazz Collective” (Diumenge, 14 de novembre, 20.00 h / Sala d'Actes Ed. Rectorat UdL) que permetrà escoltar a Lleida les tendències més actuals del jazz.

Entre les actuacions de formacions nacionals s’estrena en el Jazztardor Los Fumeros (Dissabte, 20 de novembre, 22.30 h / Auditori Enric Granados), la formació del veterà contrabaixista argentí Horacio Fumero i la seva filla pianista, Lucía, establerts a Barcelona. El talent local estarà representat per Ignasi Gonzàlez Quartet (Divendres, 19 de novembre, 22.00 h / Auditori Enric Granados, Sala 2), el contrabaixista lleidatà, que ha actuat amb grans referents del jazz com Benny Golson, Scott Hamilton o Peter Berstein, presenta en aquesta edició la seva formació, que completen Xavier Monge al piano, Jaume Sanchís al saxo i Roger Gutiérrez a la bateria.

Completen la programació del Festival les actuacions de The Cuban Jazz Sindicate (6 de novembre, 22.30h, Teatre Municipal de l’Escorxador), Anthus (21 de novembre, 20h, Teatre Municipal de l’Escorxador), Frayssinet&Gonzalez Swing Jazz Trio (27 de novembre, 22h, Auditori de Cervera) i el ja conegut pel públic lleidatà Bruce Barth Trio, l’1 de desembre a les 20h a l’Auditori Municipal Enric Granados.

Dansa, música, òpera i teatre, propostes de LaTemporada Lleida per a aquesta setmana

09/11/2021

La programació de tardor de LaTemporada Lleida d’aquesta setmana porta a la ciutat dansa, música, òpera i teatre. Així, el Teatre Municipal de l’Escorxador acull una nova sessió dels Escorxadijous amb “Crisàlida” i dissabte, amb “Travy”. Pedro Pardo Trios actuarà aquest dijous a l’Auditori i “El barbero de Sevilla”, l’òpera bufa més famosa de la història, diumenge al Teatre de la Llotja.

Escorxadijous amb “Crisàlida” d’Antes Collado

Aquest dijous, 4 de novembre, a les 21.00 hores, Antes Collado presenta “Crisálida”, una peça de dansa híbrida on el públic es trobarà amb un imperatiu: oblidar-nos de nosaltres mateixos, del nostre món, per poder crear una forma fulgurant. Davant la mirada d’un públic testimoni, crear un espai heterotòpic, interior i exterior, on poder pensar com viure els nostres cossos, com recordar l’única cosa que és immutable en la nostra existència: la capacitat per generar noves maneres de viure malgrat que, racionalment, culturalment, semblin abocades al més previsible fracàs.

Pedro Pardo com a compositor de cambra, una vessant més íntima

Dijous, també, a les 20.00 hores, l’Auditori Municipal Enric Granados acull l’actuació de Pedro Pardo Trios amb OSVA Ensemble, en què el públic coneixerà el pianista com a compositor de cambra en la seva vessant més íntima.

Victoria de los Ángeles és, sens dubte, una referència mundial del Lied, un format on la música i el text es relacionen com la veu i el piano. Els solistes de l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles, Laia Pujolassos i Ferran Bardolet, juntament amb la soprano Irene Mas Salom interpretaran les quatre cançons que en Pedro Pardo va compondre a partir dels poemes de la Victòria. El concert, el completarà la interpretació d’un altre trio, en aquest cas, el primer per a violí, violoncel i piano que compon el director de l’OSVA i que representa un complement perfecte per a les cançons de la segona part.

Programa

Trio (P. Pardo); Quatre cançons (V. de los Ángeles / P. Pardo)

“Travy”, la suma d’una llarga trajectòria d’una nissaga teatral

Dissabte, 5 de novembre, a les 20.00 hores, arriba al Teatre Municipal de l’Escorxador “Travy”, de Pau Matas i Oriol Pla. Actors fills d’actors: sagues i famílies que traspassen l’ofici i el coneixement de les arts de l’escena.

Oriol Pla s’estrena com a director amb aquesta obra que compta amb un repartiment 100% familiar. Després de rebre diversos reconeixements pels seus papers en teatre, cinema i televisió, Pla dirigeix un espectacle de clowns on hi actua amb la seva germana i els seus pares, i en el que cadascú s’interpreta a ell/a mateix/a. “Travy” és una oda al teatre a càrrec d’una estirp que porta les arts escèniques gravades al seu ADN. Una trobada familiar atípica, hilarant i alhora commovedora.

“[...] Una autèntica joia, un espectacle que ja des d’ara esdevé un clàssic contemporani. Un espectacle que transparenta l’amor al fet teatral [...]”. Ferran Baile, crític Senzillament magistral a recomana.cat

“La suma d’una llarga trajectòria d’una nissaga teatral acostumada a trescar amb l’embranzida i els sotracs d’un tot terreny —no hi podia haver un nom millor per a la seva antiga companyia Tot Terreny— i l’esplendor d’un equilibri respectuós entre la tradició de l’origen del teatre i la contemporaneïtat escènica, amb la mirada al futur”. Andreu Sotorra, crític. La vida és bella… a recomana.cat

L’òpera bufa més famosa de la història

Els Amics de l’Òpera de Sabadell recuperen l’òpera de Rossini “El barber de Sevilla” deu anys després de la seva representació. L’òpera bufa més famosa de la història arriba al Teatre de la Llotja aquest diumenge, 7 de novembre, a les 18.00 hores amb l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor Amics de l’Òpera de Sabadell.

La trama se situa a Sevilla, a finals del segle XVIII, i té com a protagonista la bella i jove Rosina, custodiada pel seu tutor Bartolo, que no la deixa sortir excepte per anar a missa, però que viu enamorada del comte d’Almaviva. Text de Cesare Sterbini i basat en Le barbier de Séville de Pierre Augustin Caron de Beaumarchais. Estrenada al Teatro Argentina de Roma, el 20 de febrer de 1816.

Les entrades per als espectacles de LaTemporada Lleida es poden adquirir al web www.latemporadalleida.cat, a les taquilles dels tres equipaments i a l'oficina de Turisme de Lleida. 

LaTemporada Lleida programa quatre activitats paral·leles

02/11/2021

LaTemporada Lleida ha programat quatre activitats paral·leles que giren al voltant de l’òpera “El barber de Sevilla” i els espectacles “Catalina”, “Dies mentits” i “Mots Premiers”, tots ells en el marc de la programació de tardor.
 
“El barber de Sevilla”
 
Aquest diumenge, 7 de novembre, a les 18.00 hores, el Teatre de la Llotja acull “El barber de Sevilla”, una òpera de Gioachino Rossini, l’òpera bufa més famosa de la història. Els Amics de l’Òpera de Sabadell, amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, recuperen l’òpera de Rossini “El barber de Sevilla” deu anys després de la seva representació. La trama se situa a Sevilla, a finals del segle XVIII, i té com a protagonista la bella i jove Rosina, custodiada pel seu tutor Bartolo, que no la deixa sortir excepte per anar a missa, però que viu enamorada del comte d’Almaviva. Text de Cesare Sterbini i basat en Le barbier de Séville de Pierre Augustin Caron de Beaumarchais. Estrenada al Teatro Argentina de Roma, el 20 de febrer de 1816.
 
Prèviament, a les 17.00 hores, hi haurà una xerrada prèvia amb Albert Ferrer Flamarich, historiador de l’art i musicògraf. Des de la vessant històrica de l’obra, comentarem les claus musicals i els girs humorístics, amb l’audició d’algun fragment per endinsar-nos en l’òpera amb facilitat.
 
L’activitat és gratuïta però cal fer inscripció prèvia https://bit.ly/xerradaopera
 
“Mots premiers”
 
Dissabte, 13 de novembre, en doble funció, a les 12 i les 17 hores, en el marc del Festival elPetit – Festival Internacional d’Arts per a la primera infància, el Teatre Municipal de l’Escorxador acull l’espectacle “Mots premiers” de la companyia francesa AD Entrepôt que a través del primer llenguatge de l’infant, el llenguatge de la paraula o el del gest, expliquen com és d’important la manera de dir-nos, de dir al món JO SOC. 
 
El dia abans, divendres, 12 de novembre, la Biblioteca Pública acollirà el taller que realitzarà la mateixa companyia sota el nom “Une émotion – un mouvement – un signe – una trace”. L’activitat és gratuïta i cal fer inscripció prèvia (a partir del 5  de novembre) a: https://bit.ly/tallerMotsPremiers
 
“Els dies mentits”
Dissabte, 20 de novembre, a les 20 hores, arriba al Teatre Municipal de l’Escorxador “Els dies mentits” de la Sala Flyhard.
 
Obra guanyadora en la categoria d’autoria revelació dels Premios MAX 2020, Lara Salvador protagonitza “Els dies mentits”, un calendari de totes aquestes mentides que hi ha al voltant del món del sexe, les que ens diem a nosaltres mateixos, les que ens diuen els altres i les que acabem dient per sentir-nos integrats en una societat sexualitzada. Unes mentides que fan la nostra vida més bonica i plaent però que, a la vegada, poden ser còmiques, absurdes i esquinçadores. A partir de dones reals i anònimes i la seva experiència, s’ha escrit Els dies mentits, un monòleg que parla de l’absència d’orgasmes en les relacions sexuals i del tabú que això suposa en una societat on cal tenir una sexualitat plena per sentir-se integrat. Un text escrit des de les mentides que diem, ens diem i ens diuen.
LaTemporada Lleida ha programat un debat obert post funció amb Marta Aran, Sònia Notario i Anna Puigdemasa, conduït per Lara Díez Quintanilla. Amb la col·laboració d’Associació Lika, Rusccus i el Casal de la Dona.
 
“Catalina”
 
Dijous, 2 de desembre, a les 21 hores, en el marc dels Escorxadijous, arriba “Catalina” d’Iniciativa Sexual Femenina, una reflexió desacomplexada sobre la sexualitat femenina i les seves limitacions socials i culturals.
 
Al dia següent, divendres 3 de desembre, a les 17.30 hores, al Teatre Municipal de l’Escorxador la companyia oferirà el taller de moviment “Cos – Problema”. La manera que ens movem no és innocent,ve determinada per condicionaments preexistents i externs a nosaltres mateixos. Oscil·larem entre diversos pols: el somni de volar-la força de la gravetat, l’ideal del cos lliure-l’ensinistrament del cos que subjeu a aquest ideal...
 
Cal fer inscripció prèvia a: https://bit.ly/tallercosproblema

“Una galaxia de luciérnagas” d’Aina Tur al Teatre de l’Escorxador aquest dissabte

22/10/2021

Aquest dissabte, 23 d’octubre, a les 20.00 hores, el Teatre Municipal de l’Escorxador acull “Una galaxia de luciérnagas” en el marc de la programació de tardor de LaTemporada Lleida. 
 
Aquesta obra d’Aina Tur neix d’una experiència personal. Una història silenciada, un fet violent, que molesta, que si hagués pogut triar, no hauria passat mai. És la història també de les seves conseqüències, amb un record intacte que espera el moment d’escapar. Fa 22 anys, l’autora participava amb altres ciutadans espanyols en un projecte de cooperació internacional a Llatinoamèrica i va patir un assalt a mà armada. Aquella experiència traumàtica ara s’ha transformat en un monòleg teatral interpretat per Anna Alarcón, que no tan sols sublima l’experiència, sinó que també posa el focus en el fet d’haver nascut amb certs privilegis.
 
“Una galaxia de luciérnagas”, que es va estrenar al Temporada Alta de Girona l’any passat, és experiència violenta real transformada en un intens monòleg teatral.
 
El crític Marcos Ordóñez publicava aquest text sobre “Una galaxia de luciérnagas”: “Lo que realmente vale la pena es ver y escuchar a Anna Alarcón y leer el no menos estupendo texto de Aina Tur”. Llegiu l’article complet a l'enllaç
 
Marc Parrot porta a Lleida les seves “Ombres de Plata”
 
Aquest vespre, a les 20.00 hores, Marc Parrot actuarà al Teatre Municipal de l’Escorxador amb l’espectacle “Ombres de Plata”.
 
A “Ombres de Plata” es projecta una selecció de títols de Segundo de Chomón amb la música en directe de Marc Parrot. Però, atenció, no és ni “Parrot musicant Chomón”, ni “Chomón il·lustrant Parrot”. És un espectacle fet de cançons que expliquen les històries que s’amaguen entre els plecs dels decorats pintats dels films de Chomón.
 
Hi ha música que sembla perduda, buscant urgentment les seves imatges. D’altra banda, hi ha imatges que, orfes, empal·lideixen perquè no troben la seva música. I hi ha, finalment, músiques i imatges que, de manera casual, s’entrecreuen per a explosionar, complementar-se i esmicolar-se en espurnes de nous significats. 
 
Enguany es recupera aquest espectacle per commemorar els 150 anys del naixement de Segundo de Chomón, de la mà de la Filmoteca de Catalunya i la Generalitat de Catalunya.
 
Les entrades per ambdós espectacles i la resta de programació estan a la venda al web www.latemporadalleida.cat, a les taquilles del Teatre Municipal de l’Escorxador, Teatre de la Llotja i Auditori Municipal Enric Granados i a l’oficina de Turisme de Lleida.


Enllaç a http://https://elpais.com/babelia/2020-10-30/el-aroma-feroz-de-aquella-fruta.html?ssm=FB_CC&fbclid=I

La Cultura de Lleida, al 100% d’aforament

15/10/2021

A partir de l’entrada en vigor avui de les noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 a Catalunya i un cop publicada la resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, la Cultura de Lleida ampliarà al 100% els aforaments als equipaments.
 
És el cas, per exemple, dels equipaments de LaTemporada Lleida, com el Teatre Municipal de l’Escorxador, el Teatre de la Llotja i l’Auditori Municipal Enric Granados, que ho contemplaran als espectacles de la propera setmana, els concerts programats en el marc de la 10a edició de l’Interfado se celebraran ja a partir d’avui segons la nova resolució emesa pel Procicat, o la 12a edició de Som Cinema-Visual Art, Festival de l’Audiovisual Català de Lleida que se celebrarà del 20 al 24 d’octubre. 
 
Cal recordar, però, que la durada de les mesures s'estableix fins a les 00.00 hores del dia 23 d'octubre. Per tant, caldrà esperar la nova resolució del Procicat per establir els aforaments dels equipaments culturals de la ciutat a partir d’aquell dia. 
 
Mesures d'organització per evitar aglomeracions
 
Segons l’Annex I de la resolució publicada avui al DOGC cal seguir amb les mesures d’organització per evitar aglomeracions, com són:
 
- Dimensionar de manera adequada els accessos i, en la mesura que sigui possible, associar-los i/o distribuir-los a les diferents zones d'ocupació.
- Sempre que sigui possible, incrementar els punts d'accés i de sortida respecte als habituals, i instal·lar-hi dispensadors de gel hidroalcohòlic.
- Disposar de personal de control en els accessos i les sortides; també en els accessos als serveis.
- Identificar amb claredat les vies d'accés i de sortida i diferenciar els circuits d'accés i sortida.
- Preveure mesures de circulació dels assistents que evitin les aglomeracions en els encreuaments o punts de més afluència.
- Prioritzar en la mobilitat interna els circuits en sentit únic per evitar els encreuaments. Senyalitzar els circuits convenientment i proporcionar-los l'amplada suficient de 2 metres. Fer servir separacions lleugeres que en facin possible el desmantellament en cas d'emergència o evacuació.
- Realitzar l'obertura de portes amb antelació suficient per permetre un accés escalonat i fixar franges horàries adequades per a l'accés.
- Preveure l'ordre de les fileres en la seqüència d'entrada i sortida dels espais.
- Disposar de personal de control també en els accessos i sortides dels espais on s'acomoda el públic.
- Preassignar localitats (reserva prèvia d’entrades)
- Establir espais sectoritzats amb control i flux d'accés i sortida independent.
- Evitar les pauses o entreactes.
- Realitzar la sortida del públic en la finalització de l'espectacle de forma esglaonada per zones i garantir la distància entre persones.
- Evitar la interacció física entre els artistes i el públic

Tret de sortida de la programació “Amb la tribu” de LaTemporada Lleida

14/10/2021

LaTemporada Lleida dona el tret de sortida a la programació “Amb la tribu” amb l’espectacle “Sopa de pedres” d’Engruna Teatre. Aquest diumenge, a les 12.00 hores, al Teatre Municipal de l’Escorxador es podrà gaudir de la història de l’Alma, una nena que ha de fugir del seu país.
 
Un espectacle recomanat a partir de 4 anys que parla de tendresa, empatia i valors.  Sopa de pedres és la història de l’Alma, una nena que ha de fugir del seu país perquè veu com al cel, en lloc de volar-hi estels, un dia hi arriben els avions. Després d’un llarg viatge, arriba a un indret desconegut on aparentment tothom té de tot però ningú no vol compartir res amb ella. Amb enginy i intel·ligència fa una sopa de pedres que transforma l’individualisme de tot un poble en una feina en equip i dona una lliçó de vida a tots aquells que inicialment li havien tancat la porta.
 
“És imprescindible que les companyies de teatre familiar es formulin preguntes de profunditat i que les expressin a escena; revela una ambició envejable. I fer-ho a partir d’un conte clàssic (sense tergiversar-lo), és una jugada intel·ligent dels d’Engruna Teatre”. Jordi Bordes, crític recomana.cat
 
Les entrades (10 €, la general i 6 € la reduïda) es poden adquirir al web de LaTemporada Lleida, a les taquilles de l’Auditori, Teatre de la Llotja i Teatre Municipal de l’Escorxador i a l’oficina de Turisme de Lleida.
 
Entrades exhaurides per a les dues funcions de “Mort de riure”
Les entrades per a les dues funcions de “Mort de riure” de Los Galindos, divendres i dissabte a les 20 hores, a la plaça de la Catedral s’han exhaurit. Un espectacle de carrer de naturalesa indòmita i maldestre on l’espectador esdevé còmplice i partícip del joc de la farsa.
 
Nous espais escènics a la ciutat i itineraris programàtics
Una de les novetats de la programació de tardor de LaTemporada Lleida és que hi haurà més espectacles al carrer i també de circ, una disciplina en creixement darrerament.
 
Però, també, unes arts en viu amb espai per tots els gustos, edats i especificitats, inclusives, paritàries. Creacions del terreny local, nacional i internacional. Unes arts en viu que s’estenguin més enllà del teatre, als carrers, a les places. Acollint totes les formes possibles d’expressió: teatre, dansa, música, circ, objectes i hibridació.
 
Per començar a fer-ho possible, s’han creat 4 línies de programació:
 
1.      AMB LA TRIBU: els diumenges s’han programat obres per veure amb tota la família. Som territori de referència amb aquesta línia d’obres i volem que hi hagi molt espai per a la tribu.
2.      RADICALS LLEIDA: els divendres i alguns dissabtes hi haurà obres per a ments obertes, mirades noves, especialment orientades a persones amb ànima jove, que estan interessades en les noves formes.
3.      ATEMPORALS: també els dissabtes s’han programat obres que funcionen de manera perenne. El teatre de tota la vida. Gran format o format artesanal. Formes de la teatralitat a les que estem acostumades.
4.      Tornen els ESCORXADIJOUS: tornen els dijous amb espectacles amb escena híbrida inclassificable com teatre o dansa o exposició. Una línia per descobrir les avantguardes. Obres post-contemporànies.


Enllaç a http://www.teatreescorxador.com/647/3/familiars/sopa-de-pedres/

Notícies anteriors:    1  2  3...  …  »   

Amb el suport de:

Cultura
Ajuntament de Lleida

© 2021 Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida C. de Lluís Companys s/n - 25003  -  Tel. 973 279 356  -   teatre@paeria.cat
Avís legal i política de privacitat  |  RSS